V dôsledku nepriaznivého vývoja epidemiologickej situácie na Slovensku a v zmysle aktuálne prijatých protipandemických nariadení budú otváracie hodiny pôšt v mestách dočasne upravené. V dňoch pondelok, utorok, štvrtok a piatok budú tieto pobočky Slovenskej pošty otvorené do 17:00, v stredu do 18:00. Zároveň, počas nasledujúcich dvoch víkendov, teda 6.-7. marca 2021 a 13.-14. marca 2021 budú všetky pošty zatvorené.

Zákazníkov tiež upozorňujeme, že v rámci ochranných opatrení sú pobočky Slovenskej pošty pravidelne čistené, vetrané a dezinfikované, a to aj počas dňa cez pravidelné dezinfekčné prestávky. Aktuálne otváracie hodiny konkrétnej pošty odporúčame zákazníkom preveriť si na stránke Slovenskej pošty www.posta.sk alebo v mobilnej aplikácii Slovenskej pošty. Na poštách budú umiestnené vývesky s aktuálne platnými otváracími hodinami pre verejnosť.

Všeobecne platí, že v priestoroch pobočiek je počet zákazníkov regulovaný, tzn. v pobočke sa môže nachádzať jeden zákazník na 15 m² alebo 25 m². Zároveň musia byť dodržiavané dvojmetrové vzájomné odstupy, čo platí aj pre zákazníkov, čakajúcich pred pobočkou. Do priestorov pobočky môžu vstúpiť iba tí zákazníci, ktorí budú mať riadne nasadené ochranné rúško alebo inú ochranu tváre (napríklad šál, šatku). Odporúčame priniesť si rukavice a vlastné pero, pri úhrade platieb odporúča uprednostniť platobnú kartu. K dispozícii je aj dezinfekcia rúk.

Slovenská pošta zároveň v sobotu 6. marca a v sobotu 13. marca 2021 jednorazovo pozastavuje doručovanie tlače na celom území Slovenska. Doručenie sobotnej tlače bude zabezpečené v pondelok 8. marca, resp. 15. marca 2021.



Zdroj: Slovenská pošta