Z nitrianskeho závodu Jaguar Land Rover dnes vyrazila pomoc na celoplošné testovanie, ktorú prevzali príslušníci Regionálneho veliteľstva „Spoločná zodpovednosť“ z Protilietadlovej raketovej brigády v Nitre. Smeruje na 223 testovacích miest do miest a obcí v okrese Nitra, Zlaté Moravce a Šaľa, kde žije ca 250 000 obyvateľov. Počas nadchádzajúceho víkendu tam bude vykonávať testovanie a poskytovať podporu približne 1 200 príslušníkov ozbrojených a poriadkových síl, zdravotníkov a dobrovoľníkov.

Humanitárna pomoc z nitrianskej automobilky obsahuje jednorazové overaly, ochranné rukavice, ochranné štíty, ochranné rúška a 120 litrov dezinfekčného prostriedku. Súčasťou zásielky je aj tisíc čerstvých bagiet pre testovacích pracovníkov. Pomoc bude armáda distribuovať podľa potrieb jednotlivých tímov v teréne.

„Sme všetci v situácii, ktorá vyžaduje spolupatričnosť viac ako inokedy. Akonáhle sme dostali informáciu, že sa niektoré testovacie miesta môžu stretnúť s obmedzeným množstvom zdravotníckeho materiálu, ihneď sme vyskladnili dostupné prostriedky. Do pomoci sa ihneď zapojili aj naši dodávatelia ASO Vending a Medusa pri príprave bagiet,“ uviedla Miroslava Remenárová, manažérka pre firemné vzťahy, Jaguar Land Rover Slovakia.

Automobilka dnes beží na dve pracovné zmeny, zaviedla rozsiahle opatrenia na prevenciu šírenia pandémie. „Budeme sledovať výsledky celoplošného testovania, aktuálne sme pripravení na prevádzku v štandardnom dvojzmennom režime,“ dodala M. Remenárová.



Zdroj: Jaguar Land Rover