Študenti Univerzity Konštantína Filozofa, Slovenskej poľnohospodárskej univerzity, Rímskokatolíckej cyrilometodskej bohosloveckej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave sídliacej v Nitre, ale aj ďalších vysokých škôl môžu ušetriť pri cestovaní v Nitrianskom samosprávnom kraji. Výška zľavy z cestovného mestskou a prímestskou autobusovou dopravou sa s čipovou kartou ARRIVA NITRA pohybuje od 28 do 49 %. Zľavnené cestovné majú s čipovými kartami žiaci, študenti, ale aj dospelí. Okrem úspory až desiatok eur počas roka skracujú čipové karty aj čas pri nastupovaní do autobusu.

„Našim cestujúcim ponúkame tri spôsoby nákupu cestovných lístkov, najvýhodnejšou možnosťou je však zakúpenie čipovej karty. Tá slúži ako elektronická peňaženka, na ktorú si cestujúci dobije kredit v hodnote od 5 do 50 eur a následne sa mu pri nástupe do autobusu odrátava suma v hodnote lístka. V Nitre je možné kúpiť čipovou kartou lístok na neobmedzené množstvo jázd na určené časové obdobie (jeden mesiac, tri mesiace a šesť mesiacov). Výhodou čipovej karty je okrem nižšej ceny za dopravu aj možnosť využiť ju vo všetkých prímestských a mestských spojoch spoločnosti ARRIVA NITRA a ARRIVA Nové Zámky v Nitrianskom samosprávnom kraji ako aj na požičanie zdieľaného bicykla arriva bike,“ povedal Juraj Kusy, generálny riaditeľ spoločnosti ARRIVA NITRA.


Ako vybaviť čipovú kartu?

Nitrianske univerzity aj v novom semestri navštevujú tisíce študentov, z ktorých mnohí dochádzajú z rôznych kútov Slovenska. Vďaka zníženému cestovnému, ktoré s čipovými kartami získajú, môžu na univerzitu, resp. domov cestovať lacnejšie. Vybavenie čipovej karty je jednoduché a časovo nenáročné. Stačí vyplniť žiadosť, ktorú nájdu študenti na webovej stránke spoločnosti alebo v každom zákazníckom centre ARRIVA NITRA, vyplnenú ju dať potvrdiť na príslušnom študijnom oddelení fakulty, na ktorej študujú a spolu s občianskym preukazom a fotografiou (s rozmermi 2,5 x 3 cm) priniesť na niektoré zo zákazníckych centier. Tam im čipovú kartu vystavia a nabijú požadovanou sumou na počkanie. Cena čipovej karty je štyri eurá a jej platnosť je päť rokov.

Arriva cenník



Zdroj: TS Arriva, foto Nitralive.sk