Pekáreň Chlebáreň Kozmonautov 3/A
949 01
Nitra

Otváracie hodiny:

Pondelok - Piatok od 6 do 20:00 hod.
Sobota od 6 do 12:00 hod.
Nedeľa zatvorené

Stránka na Facebooku

Ponuka pečiva:

Sladké: moravské koláče tvarohové a makové, vianočky, hrebeň orechové a makové, záviny, štrúdle, koláče - maslové, tvarohové, orechové, croissanty - maslové, plnené na sladko aj slano

Slané: Chlieb, bagety, podpecník, pagáče oškvarkové, zemiakové, pizza paličky, kapustníky, croissanty so šunkou a syrom, zapečené aj plnené s prosciuttom a rukolou.

Nápoje: nealko, káva, detské nápoje

ZMRZLINA


Chlebáreň - sídlisková pekáreň na Chrenovej

Niki Sládečková spolu so svojim manželom, stojí za unikátnym nápadom spojiť sídliskovú pekáreň a kaviareň do jedného skvelého projektu na Chrenovej.
Chlebáreň si ľudia obľúbili od prvého dňa otvorenia vďaka kvalitnému sortimentu, modernému prostrediu a útulnej teraske, kde si môžete vychutnať čerstvo napečené dobroty, kvalitnú kávičku či chutnú limonádu, dokonca točenú zmrzlinu v letných mesiacoch.
Zákazníci majú možnosť vidieť celý proces pečenia v priamom prenose, keďže pekáreň je prepojená s predajňou v jednom otvorenom priestore.
Produkty, ktoré nájdete v tejto milej pekárničke sú hlavne kváskové chleby, bagety, sladké a slané pečivo a pravé maslové croissanty, za ktoré by sa nehanbili ani vo Francúzsku.


Pani Sládečkovú sme oslovili, aby vám príbeh vzniku Chlebárne opísala v nasledujúcom rozhovore.

Prezraďte nám, ako vôbec vznikla myšlienka sídliskovej pekárne?

Začiatkom roka 2021 môj manžel Peťo dostal covid a veľmi som sa bála o jeho život. Boli sme dlho v karanténe a keďže jesť sa musí, začala som kváskovať, aby sme mali aspoň čerstvé pečivo. Zistila som, že ma pečenie nielen baví, ale je to aj chutné a zdravšie. Tu sa začala rodiť myšlienka pekárne...povedala som si, že vytvorím voňavé miesto, kde sa budú ľudia cítiť príjemne a kde spoja príjemné s užitočným. V Nitre takýto projekt chýbal, preto som sa chopila príležitosti.

Ktorý chlebík ste začali piecť ako prvý?

Som rada, že sa pýtate. Ako prvý som piekla kváskový zemiakový, ktorý nám veľmi chutil od začiatku, dokonca bol posledné Vianoce súčasťou nášho štedrovečerného stolu. Na moju veľkú radosť, tento chlieb je rovnako obľúbený aj u našich zákazníkov a najviac sa predáva.

Keďže sa voláte Chlebáreň, koľko druhov chleba ponúkate aktuálne?

Momentálne máme 6 druhov kváskového chleba: zemiakový, pšenično- ražný, celozrnný, špaldový, ražný a ryžovo- cícerový a 3 druhy kvásku: pšeničný, ražný a aj ryžový.

O vašich croissantoch sme už veľa počuli, ako ste sa naučili piecť ich

Keď sme sa rozhodli otvoriť Chlebáreň, chcela som priniesť do Nitry aj niečo viac, prémiový produkt... počas minulého roka som absolvovala niekoľko školení u profesionálov, kde som sa naučila ako správne lisovať maslové croissanty. Samozrejme mi k tomu pomáha špičková technológia môj tím šikovných pekárov. Zatiaľ robíme čisté maslové croissanty, ktoré aj plníme úžasnými plnkami ako napríklad: mango, malina, mandľa. Tiež robíme šunkovo- syrové, ktoré plníme pred upečením a tiež obložené s prémiovými šunkami a zeleninou.

Naštartovali ste zaujímavý projekt, aké máte plány a ambície do budúcnosti?

Len nedávno sme otvorili našu prvú pekáreň na Chrenovej, ale mojim cieľom je postupne priniesť prémiový kváskový chlieb, pečivo a croissanty aj na ostatné sídliská v Nitre. Myslím, že ľudia ocenia našu snahu robiť pekárinu trošku inak a že je pre nich zážitok vidieť naše umenie naživo. Verím, že do konca roka sa nám podarí otvoriť predajňu na Zobori a potom postupne na ostatných sídliskách. S pokorou plánujeme a veríme, že budeme mať stále viac zákazníkov, aby sme mohli naše plány premeniť na realitu.

Chlebáreň - sídlisková pekáreň na Chrenovej Chlebáreň - sídlisková pekáreň na Chrenovej Chlebáreň - sídlisková pekáreň na Chrenovej Chlebáreň - sídlisková pekáreň na Chrenovej Chlebáreň - sídlisková pekáreň na Chrenovej Chlebáreň - sídlisková pekáreň na Chrenovej Chlebáreň - sídlisková pekáreň na Chrenovej Chlebáreň - sídlisková pekáreň na Chrenovej Chlebáreň - sídlisková pekáreň na Chrenovej Chlebáreň - sídlisková pekáreň na Chrenovej