Prebúdzajúca sa jar oživuje plány na zveľadenie záhrad či balkónov. Milovníci zelene nájdu všetko potrebné za trvale nízke ceny v raji záhradkárov – v najnovšom záhradnom centre v Nitre, v predajni Hornbach.

Nitrania radi záhradníčia

Návšteva záhradného centra láka väčšinu návštevníkov hobby marketov. Potvrdil to aj prieskum, ktorý vypracovala agentúra IBRS v januári 2022 v Nitrianskom kraji. Podľa tohto prieskumu sa až 79 % obyvateľov nitrianskeho regiónu s obľubou venuje záhradkárčeniu v priemere až 7 hodín týždenne. Až 61 % dokonca plánuje väčšiu údržbu alebo rekonštrukciu záhrady.

„Teší nás rastúci záujem o záhradkárčenie. Koniec koncov, záhradu môžete mať dnes kdekoľvek. Stačí len trocha fantázie. So správnym sortimentom si dokážete založiť záhradku napríklad aj na balkóne či ako obraz v obývačke,“ dodáva Martin Taksonyi, riaditeľ prevádzky v Nitre.


Všetko pre záhradné nápady

Moderné záhradné centrum HORNBACH zaberá takmer polovicu plochy predajne v Nitre, ktorá sa otvorí už čoskoro. Zákazníci tu nájdu všetko, čo potrebujú k svojmu projektu a vďaka skladovým zásobám aj v potrebnom množstve. Na veľkorysej ploche 2270 m² nájdu 200 druhov izbových rastlín, vyše 300 druhov trvaliek a až 100 druhov kríkov vrátane vhodných substrátov v baleniach rôznych veľkostí pre potreby presádzania rastlín v byte, či pre založenie záhrad. Zelenú ponuku dopĺňa viac ako 1000 výrobkov vybavenia do záhrady, vrátane záhradnej techniky a obľúbených aku prístrojov medzi ktorými nájdete aj kosačky, kultivátory, vertikutátory, drviče, krovinorezy, nožnice, vysávače lístia, ako aj voľnočasových produktov ako sú sedacie zostavy, tienenia, trampolíny, záhradné domčeky alebo bazény. Zákazníci sa môžu tešiť na exkluzívne značky záhradkárskeho náradia a zavlažovania for_q, či grily Tenneker dostupné len v Hornbachu a samozrejme na množstvo ďalšieho užitočného sortimentu. „Tovar odoberáme aj od niekoľkých slovenských dodávateľov. Agro Slovakia je našim významným dodávateľom hnojív a substrátov, Floraservis nám dodáva väčšinu chemických a prírodných prostriedkov k ochrane rastlín a našim hlavným dodávateľom bazénov je Marimex. Čerstvé rastliny dopĺňame 2 krát týždenne. A keďže si stojíme za kvalitou našich rastlín, našim zákazníkom automaticky dáme 2-ročnú záruku na ujatie sa a trvaliek, stromov a kríkov. V prípade oprávnenej reklamácie ochotne vrátime peniaze alebo poskytneme náhradu,“ prezrádza Martin Taksonyi.

Hornbach Nitra


Podpora biodiverzity v záhradách

Spoločnosť Hornbach vyznáva hodnoty podporujúce trvalo udržateľné životné prostredie. Dlhodobo upozorňuje na problematiku zdravej biodoverzity v záhrade. V ponuke záhradných centier Hornbach preto zákazníci nájdu len šetrné prostriedky na biologickej báze. „V našich záhradných centrách, aké otvárame aj v Nitre, už roky nenájdete produkty obsahujúce nebezpečný glyfosát. Uprednostňujeme rastliny a semená v bio kvalite a hnojivá, zeminy a substráty, ktoré sú mimoriadne šetrné k životnému prostrediu,“ hovorí Martin Taksonyi. Toto všetko spĺňajú aj produkty značky Floraself, ktorá je už vyše 30 rokov značkou Hornbachu. Tá ponúka zákazníkom prémiové rastliny a produkty pre záhradu a pestovanie.

Hornbach Nitra


Kvalitné krmivo pre štvornohých miláčikov

Chovatelia z okolia ocenia tiež širokú ponuku krmív pre štvornohých miláčikov. „Existujúcu ponuku zvieracieho krmiva dopĺňa naša vlastná prémiová značka Finevo. Toto univerzálne krmivo pre psov a mačky sa vyznačuje kvalitnými vyváženými prísadami, pričom dbá na správny výživový a fyziologický vývoj zvieraťa,“ dodáva M. Taksonyi.

Hornbach Nitra



Zdroj: PR článok