Mesto Nitra v spolupráci s Katedrou manažmentu kultúry a turizmu Filozofickej fakulty UKF v Nitre už po 15. raz organizuje podujatie Svetový deň cestovného ruchu. Tento rok sa podujatie bude konať v dňoch 25. septembra až 8. októbra a vzájomne sa prepája s Dňami európskeho kultúrneho dedičstva a festivalom Divadelná Nitra.

V piatok 25. septembra začneme na Svätoplukovom námestí a pešej zóne pred Turistickým informačným centrom Nitra, kde si záujemcovia budú môcť roztočiť Koleso šťastia. V sobotu 26. septembra bude na Zoborskom kláštore v rámci Dní Európskeho kultúrneho dedičstva program „Múry ožívajú“, príjemne popoludnie môžete stráviť s divadielkom Dunajka alebo si vypočuť komentované prehliadky o histórii kláštora. K dispozícii bude aj virtuálna prehliadka, ktorá vám prostredníctvom aplikácie priblíži príbytok mnícha a umožní preniesť sa v čase. Súčasťou programu sú aj tvorivé dielne pre deti. Koleso šťastia si môžete roztočiť aj v sobotu od 15. h. a odniesť si zaujímavé ceny.

V nedeľu 27.septembra o 15. hodine vás pozývame na Potulky Nitrou s našimi sprievodcami, ktorí vás prevedú od ARTinu popri Zoborskom jazierku cez Mestský park až k Nitrianskemu hradu (zraz pred penziónom ARTin).

Tip, ako stráviť príjemný jesenný víkend v Nitre je zahrať si jedinečnú geolokačnú poznávaciu hru, ktorá vás moderným a štýlovým spôsobom prevedie siedmimi pahorkami Nitry. Zážitkovou formou navštívite atraktivity mesta, dozviete sa zaujímavosti a novinky o jednotlivých pahorkoch a spoznáte ich príbehy. Hru si môžete zahrať v slovenčine, angličtine ale aj v nitrančine. Stiahnite si aplikáciu a vydajte sa spolu s Corgoníkom za dobrodružstvom!!

V rámci osláv bude vo štvrtok 8. októbra od 9. hod patriť online relácii „Turizmus, hotelierstvo a kultúra v časoch Covid-19“.

Zmena programu vyhradená a viac informácií na www.nitra.eu

Svetový deň cestovného ruchu v Nitre 2020