Festival o horách a cestovaní - 24.11.2012 o 9:00 hod.

V poradí 7. ročník festivalu o horách a cestovaní Vysoké Hory Nitra sa uskutoční dňa 24.11.2012 o 9:00 hod v Mestskom úrade v Nitre. Festival Vysoké hory Nitra je podujatím, ktoré sa koná v Nitre od r. 2006. Každoročne v novembri sa stretávajú stovky priaznivcov hôr a cestovania, pre ktorých je vždy pripravená pútavá prehliadka filmov a prezentácií od viacerých hostí, známych osobností, horolezcov, cestovateľov a filmárov z nitrianskeho regiónu, samozrejme z celého Slovenska, ale i z ČR. Organizátorom festivalu je občianske združenie Nitriansky horský spolok.

Vysoké Hory Nitra 2012 Vysoké Hory Nitra 2012 program

Hlavný program prebieha počas celého sobotného dňa v štyroch blokoch, v ktorých sa striedajú jednotlivé filmy a prezentácie hostí. Sprievodnými festivalovými akciami sú výstava fotografií s tematikou hôr, cestovania, fauny a flóry ako aj obľúbená tombola o hodnotné ceny. V rámci festivalu sa realizuje tiež anketa Cena diváka.

Tento rok sa môžeme tešiť na mená ako Pavol Barabáš (režisér, scénarista a cestovateľ), František Kele (geograf, pedagóg, horolezec, polárnik, cestovateľ, publicista a spisovateľ), Tomáš Hulík(úspešný dokumentarista, fotograf a environmentalista),Ivan Bulík (cestovateľ a dobrodruh), Rasťo Hatiar (dobrodruh a horský filmár), horolezec Martin Gablík alebo talentovaný dokumentarista Martin Jurza.

Okrem filmov si budú návštevníci môcť pozrieť výstavu veľkoformátových fotografií Tomáša Hulíka a tiež od ďalších autorov.

>>> Viac informácií o festivale nájdete na FB stránke Festival Vysoké Hory Nitra <<<


Vysoké Hory Nitra 2010


Zdroj: Nitralive.sk, RB