Putovná výstava diel architektonického umenia v Galérii MLYNY

Na Slovensku každým rokom vzniká mnoho realizácií architektonického umenia, ktoré si zaslúžia byť za svoje kvality náležite ocenené ako i dostať sa do povedomia širšej verejnosti. Práve preto Slovenská komora architektov udeľuje každoročne Ocenenie CE•ZA•AR (Cena za architektúru) za vynikajúci profesionálny výkon -zrealizované dielo architektonického umenia, ktoré významne prispieva k obohateniu hmotnej kultúry na Slovensku, s cieľom podporiť svojich členov - architektov v prezentácii ich tvorby a zároveň priblížiť význam architektúry a umeleckú hodnotu zrealizovaných diel verejnosti.

10. - 31. mája 2012, Galéria Mlyny Nitra

CE∙ZA∙AR 2011 - Cena za architektúru - v tomto článku sme Vás informovali o súťaži minulý rok

Slovenská komora architektov prezentuje širokej verejnosti všetky prihlásené diela formou putovných výstav po celom Slovensku. Ako prvá bola verejnosti sprístupnená v Košiciach, potom putovala do Žiliny, Banskej Bystrice a naposledy do Bratislavy do výstavných priestorov na Západnej terase Bratislavského hradu. Séria výstav CE•ZA•AR 2011 vyvrcholí vernisážou, ktorá sa bude konať 10. mája 2012 o 17.00 h v obchodnej Galérii MLYNY v Nitre. Na tejto vernisáži si za účasti zástupcov spoločenského a verejného života, predstaviteľov Slovenskej komory architektov, poroty a médií autori ocenených a nominovaných diel prevezmú diplomy, katalógy a DVD záznamy zo slávnostného vyhlásenia výsledkov na galavečeri v bratislavskej starej Tržnici.


O laureátoch ceny CE•ZA•AR 2011 rozhodla medzinárodná odborná porota a „Bronzový domček CE•ZA•AR-a“ – sošku akademického sochára Jána Hoffstädtera si laureáti súťaže CE•ZA•AR 2011 prevzali od významných osobností spoločenského života a partnerov akcie počas slávnostného galavečera 11.októbra 2011 v Bratislave:

v kategórii Rodinné domy:
Viktor Šabík za Rodinný dom Medzi stromami, Cabaj

Dom medzi stromami, Cabaj


v kategórii Bytové domy:
Juraj Hantabal a Michaela Hantabalová za Nízkoenergetický bytový komplex Minergo, Bratislava, spolupráca: Kristína Izáková;

v kategórii Občianske a priemyselné budovy:
Branislav Hovorka, Štefan Moravčík, Martin Paulíny za Centrálu firmy Phoenix Zeppelin, Banská Bystrica;

v kategórii Rekonštrukcia a obnova budov:
Miloslav Dulík a Branislav Rzyman za Centrum sociálnych služieb v Poprade;

v kategórii Interiér:
Martin Jančok a Aleš Šedivec za Kníhkupectvo Alexis v Bratislave;

v kategórii Exteriér:
Martin Lepej, Michal Riabič a Richard Murgaš za MÓLO – kultúrny pavilón v Martine; Okrem týchto šiestich oficiálnych víťazov bola udelená aj cena verejnosti, ktorú na základe internetového hlasovania získalo dielo OTIO, Dom pri fare v Nitre autora Sebastiana Nagya.

Výstava v Galérii MLYNY v Nitre potrvá do 31.mája 2012 a bude prístupná všetkým návštevníkom Galérie MLYNY v priestoroch prízemia a 1.poschodia.

Zdroj: Galéria Mlyny, foto www.barak.sk