Mládež vo veku od 15 do 26 rokov má možnosť prezentovať svoju tvorbu

Občianske združenie Zelená Zebra, ktoré prezentuje neprofesionálne umenie mladých ľudí vo veku od 15 do 26 rokov, prichádza s ponukou ukázať svoju tvorbu na nesúťažnej prehliadke krátkych filmov Videoart+animácia+hraný film+dokument. Po dvoch vydarených predchádzajúcich ročníkoch prehliadky Videoart+animácia+hraný film chceme podujatie zopakovať a spestriť aj o krátke dokumentárne snímky. Našim cieľom je prezentovať mladých nádejných slovenských tvorcov, v tomto prípade prevažne študentov umeleckých škôl, a umožniť im predstaviť svoju tvorbu verejnosti.

V Nitre, kde naše zoskupenie pôsobí, je o študentských filmoch počuť málo, preto sa snažíme práve tomuto publiku priblížiť nový spôsob umeleckej komunikácie mladých ľudí, často ich rovesníkov.

Premietanie najlepších snímok sa bude konať začiatkom mája vo Fóre mladých v Nitre, kde bude prístupné nielen študentom, ale aj širokej verejnosti. Súčasťou prehliadky bude divácke hlasovanie o najzaujímavejší video počin. Ukážky prác očakávame na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. spolu s kontaktnými údajmi, na rovnakú adresu môžu záujemcovia prípadne klásť otázky a získať ďalšie informácie. Deadline je 22. apríl 2012.



Zelená Zebra Video Art plagát