Program zahŕňa študentské a doktorandské odborné konferencie na oboch univerzitách, série prednášok, výstavy, umelecké workshopy, hudobný majáles aj stavanie mája

NITRA 28. apríla (SITA) – V Nitre sa dnes začali univerzitné dni, ktoré potrvajú do 6. mája. Séria odborných, športových, umeleckých a spoločenských podujatí sa koná už po deviaty raz. Nitrianske univerzitné dni organizujú Univerzita Konštantína Filozofa, Slovenská poľnohospodárska univerzita a mesto Nitra. Snahou organizátorov je priblížiť život vysokoškolákov v Nitre a ich angažovanosť nielen v štúdiu, ale aj vo voľnočasových aktivitách.

:::KOMPLETNÝ PROGRAM TU:::

Ako informovala Katarína Potoková zo Slovenskej poľnohospodárskej univerzity, program zahŕňa študentské a doktorandské odborné konferencie na oboch univerzitách, série prednášok, výstavy, umelecké workshopy. Chýbať nebude ani tradičné stavanie mája na Svätoplukovom námestí v duchu ľudových tradícií či nočný výstup na Zobor. Novinkou je celodenné podujatie Univerzity mestu, na ktorom sa obyvatelia môžu oboznámiť so vzdelávacími a vedeckovýskumnými aktivitami oboch nitrianskych univerzít.

  • Workshopy
  • Prednášky
  • Premietanie filmov
  • Majáles
  • Nočný výstup na Zobor
  • Športové podujatia

Na svoje si prídu aj športovci, ktorí budú zápoliť vo volejbale, wrestlingu, futbale, stolnom tenise, basketbale či vodnom slalome. Karneval v Riu po slovensky bude 4. mája, v rámci neho prejde mestom alegorický sprievod tanečných škôl, súborov oboch univerzít a záujmových združení mesta Nitry. Na Bažant majálese v ten istý deň vystúpia skupiny vidiek, Gladiátor, Robo Mikla, Billy Barman a ďalší. Vrcholom vyše týždňového maratónu bude 6. mája galavečer Gaudeamus v Starom divadle Karola Spišáka, na ktorom si pozvaní hostia pozrú študentský muzikál Ples upírov.

Plagát

Nitrianske univerzitné dni 2011 plagát

Zdroj: (SITA, mp;mt), 201104280299, www.ukf.sk