Predstavitelia Kresťanskodemokratického hnutia podpísali dohodu o spoločnom postupe v komunálnych voľbách v meste Nitra s už skôr vytvorenou pravicovou koalíciou. Tú tvoria strany SaS, OĽANO, Šanca a Sme rodina – Boris Kollár. KDH sa tiež pridalo k podpore Jána Grešša, ktorý kandiduje na primátora mesta Nitra.

Ján Greššo uvítal rozhodnutie Kresťanskodemokratického hnutia: „Som veľmi rád, že sme dotiahli rozhovory s KDH o spoločnom postupe do úspešného konca. To sa podarilo aj vďaka zhode na programových cieľoch. Koalícia sa tak rozšírila na päť politických subjektov. To nám umožní vytvoriť odborne silnú a odhodlanú koalíciu. Spoločne chceme ponúknuť program, vďaka ktorému môžeme z Nitry spraviť hrdé, slušné a úspešné moderné mesto."

Rozhodnutie pridať sa k pravicovej koalícii vysvetlil aj Ján Vančo z KDH: „Zodpovedne sme v našom hnutí zvážili všetky okolnosti a rozhodli sme sa pridať k spoločnej pravicovej koalícii. Nepostavíme tak do volieb svojho vlastného kandidáta na primátora a podporíme Jána Grešša.“ Ako dodal, v KDH majú úprimný záujem naďalej pracovať v prospech obyvateľov Nitry a sú presvedčení, že práve spoločný postup pravicových strán je najlepšou možnosťou.

Predstavitelia širokej pravicovej koalície zároveň opätovne vyzývajú všetkých kandidátov na primátora, ktorí to so zmenou v Nitre myslia úprimne, aby netrieštili sily a pred podaním kandidátnych listín ešte zvážili možnosť spoločného postupu v nadchádzajúcich komunálnych voľbách.



Zdroj: Nitralive.sk