Spoločnosť ARRIVA, prevádzkujúca službu obľúbeného bikesharingu v Nitre, si v týchto dňoch pripravila pre obyvateľov a návštevníkov mesta viacero noviniek. Systém zdieľaných bicyklov doplní 23 nových virtuálnych stanovíšť, vďaka čomu bude služba dostupná pre verejnosť už na 37 lokalitách. Okrem toho môžu počas Európskeho týždňa mobility využiť záujemcovia ponuku 2 bezplatných jázd do 30 minút denne v rámci celého týždňa. Aby toho nebolo málo, služba zdieľaných bicyklov je od septembra ešte dostupnejšia aj pre držiteľov preukazov ISIC a ITIC – ročné predplatné si študenti a učitelia kúpia so zľavou 20 %.

Pôvodných sedem lokalít a sedem virtuálnych stanovíšť teda v týchto dňoch doplnilo ďalších 23 virtuálnych stanovíšť v doteraz menej dostupných lokalitách. ARRIVA tak pilotne otestuje prevádzku zdieľaných bicyklov na spolu už 37 stanovištiach – na nich si môžu užívatelia vypožičať či odovzdať zdieľaný bicykel arriva bike. Virtuálne stanovištia sú jednou z noviniek, s ktorou poskytovateľ prišiel v tejto sezóne. Tento typ stanovíšť je vytvorený určením virtuálneho GPS okruhu, v ktorom je možné vypožičiavať a odovzdávať zdieľané bicykle. Požičať či vrátiť bicykel si tak záujemcovia budú najnovšie môcť napríklad už aj pri Kine Lipa, Mestskej športovej hale, Mestskom úrade, Tržnici, Železničnej stanici, Hrade či Sídlisku Martinák a ďalších 16 lokalitách. Stanovištia pri budovách a študentských domovoch univerzít SPU a UKF umožnia študentom a učiteľom prepraviť sa medzi jednotlivými lokalitami rýchlo a efektívne počas celého týždňa. Kompletný zoznam staničiek aj s mapou nájdu záujemcovia na webovej stránke arriva.bike i v užívateľskej aplikácii nextbike.

Aplikácia nextbike nahradila pôvodnú aplikáciu a svojím rozhraním umožňuje využívanie bicyklov nielen v Nitre, ale aj v ďalších systémoch zdieľaných bicyklov na štyroch kontinentoch, v 28 krajinách a viac ako 300 mestách. Aj vďaka jej modernému prevedeniu je registrácia do systému arriva bike ešte jednoduchšia a intuitívnejšia. Užívateľské konto si záujemcovia môžu vytvoriť na webe arriva.bike alebo cez aplikáciu nextbike. Tí čo sa zaregistrovali už v minulosti si nemusia vytvárať nové konto, ale stačí, keď sa so svojimi údajmi prihlásia v novej aplikácii. Na ešte jednoduchšiu identifikáciu registrovaných užívateľov možno použiť aj dopravnú čipovú kartu ARRIVA Nitra.

Zdieľané bicykle už roky patria k obľúbeným dopravným prostriedkom slúžiacim na krátke presuny v meste Nitra. Ani táto sezóna nebola výnimkou a, aj napriek pandémii koronavírusu, sa podarilo spustiť službu v bežnom režime. Samozrejmosťou je zvýšená bezpečnosť, ktorú ARRIVA zaviedla ešte počas prvej vlny pandémie. O tú dopravca dbá pravidelnou dezinfekciou bicyklov, a zároveň vyzýva aj užívateľov na zodpovedné používanie a dodržiavanie bezpečnostných opatrení.

Komplexné informácie o službe zdieľaných bicyklov, novinkách a tarife nájdu záujemcovia na webe arriva.bike či v aplikácii. Denne od 8:00 do 20:00 h, aj vrátane víkendov a sviatkov, poskytuje informácie o zdieľaných bicykloch tiež linka zákazníckej podpory na telefónnom čísle +421 915 244 244. O informácie je možné požiadať aj e-mailom na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..



Zdroj: Tlačová správa Arriva