Cyklobus v Nitre má už svoju tradíciu. Desiata sezóna obľúbenej linky C35 začína v sobotu 13. júna a cestujúcim bude k dispozícii až do 18. októbra. Počas víkendov a štátnych sviatkov bude linka spájať mestské časti Klokočina a Chrenová s centrom Nitry, Mestským parkom a vybranými spojmi sa cestujúci dostanú pod dominantu Nitry – Zobor. Cena cestovného lístka cyklobusu zostáva aj tento rok nezmenená a rovnaká ako cena lístka na MHD.

„Sme radi, že tradícia prevádzky obľúbeného cyklobusu pokračuje, a tak môže aj tento rok slúžiť cestujúcim a cyklistickej verejnosti. Cyklobus prináša možnosti trávenia voľného času v prírode pre obyvateľov a návštevníkov mesta Nitra, ktoré sa ako prvé stalo domovom zdieľaných bicyklov a je v nej výrazne zastúpená cyklokomunita,” povedal Juraj Kusy, generálny riaditeľ ARRIVA NITRA a.s.

Cyklobus premáva v Nitre každoročne počas cyklistickej sezóny od jari do jesene už od roku 2011. Sezónna linka C35 je zabezpečovaná špeciálne upraveným autobusom určeným na prepravu bicyklov. Interiér autobusu je rozdelený na časť určenú pre cestujúcich s kapacitou 16 miest na sedenie a 10 miest na státie. Zadná časť autobusu je prispôsobená na bezpečnú prepravu až 25 bicyklov. Cestovať cyklobusom môžu cestujúci aj bez bicykla, ak sa rozhodnú navštíviť vybrané lokality mesta. Cena cestovného lístka je rovnaká ako cena lístka mestskej hromadnej dopravy, pričom za prepravu bicykla cestujúci v cyklobuse neplatí. Trasa linky spája sídliská s centrom mesta a s atraktívnymi lokalitami obľúbenými nielen u domácich, ale aj návštevníkov Nitry – oblasťou Mestského parku a Zoborom, ktorý je ideálnym miestom na turistiku a oddych.

S postupným uvoľňovaním opatrení v súvislosti s koronavírusom je predpoklad zvýšenej koncentrácie cestujúcich aj v prostriedkoch verejnej dopravy, preto je nevyhnutné naďalej dodržiavať bezpečnostné opatrenia a v autobuse nosiť rúška, či inú ochranu tváre, prípadne rukavice. Chránime tým seba aj svojich blízkych.

Cyklobus Nitra - cestovné poriadky Cyklobus Nitra - cestovné poriadky



Zdroj: Tlačová správa Arriva