V utorok sa na palubovke Bemaco SPU Nitra vrámci Eurochallange cup predstavil švédsky celok Norrköping Dolphins, ktorý je aktuálnym lídrom švédskej najvyššej súťaže. Práve tohto súpera označili nitrianski tréneri za najschodnejšieho v A skupine. A toto tvrdenie začali domáci hráči potvrdzovať hneď od začiatku.

V konfrontácii ligových lídrov si Nitrania vypracovali rozhodujúci náskok hneď v prvých minútach zápasu, keď svojho súpera nepúšťali ku koncovke. Domáci sa prezentovali výbornou obranou, najmä Ater Majok privádzal svojimi zákrokmi hosťujúcich hráčov do zúfalstva, ale aj efektívnou koncovkou, vďaka ktorej sa dostali do 20 bodového trháku. Pred prestávkou tak na ukazovateľovi skóre svietil stav 54:34. Basketbalisti Bemaco SPU Nitra nepoľavili ani po prestávke a svojho švédskeho súpera valcovali ďalej. Z domácich zaťažili konto súpera najviac Mamadi Diane a Roman Vido, na opačnej strane boli najúspešnejší Sylvester Seay a Anton Saks. Nitranom sa podarilo v závere pokoriť aj sto-bodovú hranicu a zaslúžene tak zožali standing ovation od slušne zaplnenej Mestskej haly na Klokočine. Zápas vyhrali v pomere 108:78 a zaznamenali tak čestný úspech v pohárovej Európe.

Výhrou nad Norrköping Dolphins sa Nitrania posunuli v tabuľke A skupiny Eurochallange cup na tretie miesta práve pred svojho švédskeho protivníka. Posledný zápas odohrajú na palubovke už istej postupujúcej španielskej Fuenlabrady.

Fotogaléria

Zdroj: Nitralive.sk