NITRA 17. apríla (SITA) - Nový cestný most v Nitre, ktorý spojí Staré Mesto so sídliskom Chrenová, otvoria v druhej polovici mája. V prvej polovici mája odstránia starú lávku pre peších, chodci budú môcť využívať nový chodník, ktorý bude súčasťou mosta. „V súčasnosti je betónová vrstva pripravená na položenie izolácie, potom sa natiahne asflalt a nastriekajú jazdné pruhy,“ informoval viceprimátor Štefan Štefek. Most mal byť pôvodne hotový už na jeseň 2010. Výstavbu spomalilo nepriaznivé počasie, stavenisko viackrát zaplavilo. Po nástupe zimy sa už v prácach pokračovať nedalo.

„V súčasnosti je betónová vrstva pripravená na položenie izolácie, potom sa natiahne asflalt a nastriekajú jazdné pruhy,“ informoval viceprimátor Štefan Štefek.

Dodávateľ stavby - firma Inpek už na moste nainštaloval časť slávnostného osvetlenia na otvorenie. Bolo to ešte predtým, ako poslanci na tento účel v rozpočte schválili 60-tisíc eur. Mesto nevypísalo ani výberové konanie, podľa Štefeka to nebolo potrebné. „V zmluve s dodávateľom je stanovené, že pokiaľ tam budú práce či už navyše, alebo sa rozhodneme, že si nejaké doobjednáme, tak do 50 percent ceny diela môžeme podpísať zmluvu s týmto konkrétnym dodávateľom,“ vysvetlil.

Chrenovský most, ako ho pomenovali poslanci, bude slúžiť pre autá, peších aj cyklistov a nahradí starú lávku pre peších. Investíciu za 3,52 miliónov eur financuje mesto. V Nitre sú v súčasnosti len dva cestné mosty, nový má priniesť odľahčenie dopravy. Cyklotrasa nebude prerušená tak ako sa pôvodne predpokladalo - mesto dá vybudovať aj podjazd pod most.

Fotogaléria, 15. apríl 2011

Mohlo by Vás zaujímať

>>>Mrazivé teploty bránia v dostavbe mosta<<<

>>>Fotografie z priebehu výstavby mosta<<<

>>>Všetky informácie o moste<<<





Zdroj: (SITA, pu;mp), 201104170208, fotografie Nitralive.sk, užívateľ Butko