Agrosalón Nitra 2013: medzinárodný poľnohospodársky veľtrh

V stredu 20. marca sa otvorili brány výstaviska Agrokomplex, na ktorom sa koná medzinárodný poľnohospodársky veľtrh Agrosalón. Záštitu nad 4. ročníkom prijal minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky Ľubomír Jahnátek. Tento rok poskytuje Agrosalón priestor pre viac ako 140 vystavujúcich firiem nielen zo Slovenskej ale i Českej republiky, Maďarska, Poľska, Nemecka, Rakúska, Bieloruska, Litvy a to na ploche 22000m2.

Hneď počas prvého dňa bolo udelených niekoľko významných ocenení. V piatich kategóriách sa slávnostne udeľovali „Ceny veľtrhu Agrosalón 2013". Súťaž bola zameraná na exponáty, ktoré sú vystavené na veľtrhu, dosahujú parametre svetovej úrovne, alebo určujú trend vývoja v danom odbore.

Súčasťou veľtrhu a lákadlom nielen pre odbornú verejnosť bolo aj finále súťaže „Naj agro dievča a naj agro chlapec". Slovenské poľnohospodárske múzeum sa predstaví na voľnej ploche M4 s jedinečnou expozíciou pod názvom „Traktory včerajška". Prehliadka historických traktorov z 20. Storočia bude nepochybne pútavou lahôdkou pre všetkých návštevníkov.

Veľtrh potrvá až do soboty 23. marca 2013.

Fotogaléria


Zdroj: Nitralive.sk