Klokočinský jarmok, Chrenovské stánky - tradičné podujatia na záver leta v Nitre

Klokočinský jarmok - 31. augusta až 2. septembra 2012

Cez víkend 31. augusta až 2. septembra ožije najväčšie nitrianske sídlisko tradičným v poradí už jedenástym Klokočinským jarmokom. Trojdňový program je mimoriadne bohatý a organizátor akcie, ktorým je Mesto Nitra, verí, že z pripravenej ponuky si každý návštevník vyberie podľa vlastnej chuti.

Obľúbené kultúrno-spoločenské podujatie sa začína v piatok 31. augusta o 12.00 h otvorením tradičného jarmoku s bohatou ponukou tovarov, jedál a nápojov. Jarmočnú atmosféru svojim spevom spríjemní o 17.00 hodine speváčka Marcela Laiferová v programe Pod bielou alejou a po nej vystúpi mužská spevácka skupina z Heľpy, ktorá do Nitry prinesie krásne horehronské piesne. Večer sa bude podávať tradičná kotlíková fazuľovica, čo je vraj najčastejšie varená polievka na tomto nitrianskom sídlisku. Na programe je tancovačka s hudobnou skupinou Profil a zábava s vtipmi nestarnúceho komika Jaroslava Ďuríčka. Piatkový večer zakončí ohňostroj.

Klokočinský jarmok 2012 plagát

V sobotu 1. septembra sa Klokočina stane svedkom freestyle inline battle – medzinárodnej súťaže na korčuliach. Popoludní od 13.00 h si na svoje prídu najmä najmenší obyvatelia sídliska. Pripravené je pre nich Klokočinské súťaženie VMČ deťom. Poslednú prázdninovú sobotu budú môcť deti prežiť s CVČ Domino a prezentáciou záujmovej činnosti tohto voľno-časového zariadenia.

Od 15.00 h sú na programe kúzla Abrakadabra s kúzelníkom Talostanom a baloon modelingom. Od 17.00 h účinkujú Bánovské mrchane a hrá hudobná skupina Kesanka. Ak na jarmok zavítate v sobotu večer, môžete sa započúvať do piesní Lapášskych seniorov a potom na vás čaká široká paleta tanečných štýlov s Tap Dance Quartet. Ku Klokočinskému gulášu je pripravená zábava v retro štýle JAM & BAZAR. V rámci jarmoku si v sobotu prídu na svoje aj milovníci veteránov na prehliadke historických vozidiel.

Od piatka do nedele si v stánkoch Klokočinského jarmoku môžete zakúpiť rôzne tovary, ale aj občerstviť sa. Jarmok sa začína už v piatok napoludnie, počas soboty a nedele budú jarmočníci predávať od 10:00 h až do večera.

Klokočinský jarmok panoráma

Chrenovské stánky s Lojzom - od 24. do 26. augusta 2012

Kultúrno-zábavné podujatie Chrenovské stánky organizuje Mesto Nitra súbežne s medzinárodnou výstavou Agrokomplex 2012 a Dožinkovými slávnosťami 2012 v dňoch od 24. do 26. augusta. Výstavisko AX na túto akciu zapožičalo priestor parkoviska neďaleko hlavnej vstupnej brány. Ťahákom piatkového programu bude koncert Cigánskych diablov. V sobotu 25. augusta sa potešia milovníci kapely Lojzo, ktorá zaradila Nitru do svojho koncertného turné po Slovensku pri príležitosti 30. výročia vzniku svojho vzniku. Súčasťou podujatia bude tradičný jarmok ľudových remesiel, kde môžu návštevníci obdivovať zručnosť remeselníkov a tí odvážnejší si možno vyskúšajú práskanie bičom.

Na Chrenovských stánkoch zahrajú ľudové muziky FS Seniorské srdce, FS Vlčovanka, detského FS Kopaničiarik a FS Tradícia. V nedeľu Chrenovské stánky uzavrie nitrianska džezová skupina E.G.O. Group.

Piatok 24.8.

10.35 - 11.10 - Do spevu i tanca hrajú a spievajú detský folklórny súbor KOPANIČIARIK a folklórny súbor KAMENEC – Machulince
13.00 – 15.00 - Na ľudovú nôtu zahrá spevácka skupina SENKOVÁ – Podbieľ, folklórny súbor ŠIROČINA, zábavno-spevácka skupina SENIORSKÉ SRDCE, folklórny súbor TRADÍCIA – dožinkové pásmo
15.00 - otvorenie Chrenovských stánkov
16.00 – 19.00 hod. Chrenovské stánky zabávajú všetkých:
Country skupina COUNTRY SONGY
Lyrické piesne - JANKO MAJERČÍK Z VÝCHODNEJ
19.00 hod. - Horúce leto v Nitre - CIGÁNSKI DIABLI

Sobota – 25.8.

10.30 – 12.00 hod. - do spevu i tanca hrajú a spievajú folklórny súbor LIPA, Tamburášsky súbor JOZEFA ŠUTKU, HELIGÓNKARI
13.00 – 19.00 hod. - Chrenovské stánky zabávajú všetkých
THE ROXANNES, Fujara, píšťalka, biče – MARTIN BRXA, Princezná Frmfulína - DIVADLO JAJA
folklórny súbor ĎATELINKA, Varzaľ, Rumunsko, TAMBURÁŠSKY SÚBOR, Osijek, Chorvátsko
19.00 hod. - Oslavujeme tridsiate narodeniny skupiny LOJZO

Nedeľa 26.8.

10.30 – 17.00 hod. -Chrenovské stánky zabávajú všetkých
Dychová hudba VLČOVANKA, Fíha, tralala - DIVADLO NA KOLESÁCH
13.00 – 17.00 hod.- I v nedeľu bavia chvíľu
Country skupina RANČ a E.G.O. GROUP

Chrenovské stánky 2011 - fotogaléria

Klokočinský jarmok 2010 - fotogaléria

Zdroj: Mesto Nitra, foto Nitralive.sk