Budova bývalej radnice takzvaný Mestský dom na Svätoplukovom námestí je v zlom stave. Z fasády opadáva omietka. Mesto osadilo okolo časti budovy plot. Spýtali sme sa priamo hovorcu mesta, čo mieni mesto s uvedeným stavom robiť.

"Vedenie mesta má dlhodobý záujem o rekonštrukciu starej radnice, doteraz však nebola vôľa vyčleniť financie v rozpočte mesta, ktorý je v rukách koaličnej väčšiny Štefek, Obertáš, Kršiak. Pevne verím, že túto situáciu zohľadnia v tohtoročnom rozpočte mesta pri záverečnom účte v apríli," tlmočil slová primátora Hattasa hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Poslanec Pavol Obertáš na toto vyjadrenie reagoval slovami "Všetko čo rokmi aj oni zanedbali, alebo zanedbávajú, budú teraz hádzať na nás?"

Mestský dom je v zlom stave, z fasády opadáva omietka

Reakcia poslancov Igor Kršiak, Pavol Obertáš, Štefan Štefek v mene 18 poslancov mestského zastupiteľstva v Nitre

Už to vyzerá na diagnózu

Podľa psychológa Christiana Harta by sa patologické klamanie malo stať diagnózou. Domnieva sa, že za závažný stav je možné považovať už to, že dotyčná osoba klame natoľko, že s tým nevie prestať a môže to zasahovať aj jej okolie. V tomto prípade už hovorí o abnormálnom klamaní, ktoré si vyžaduje liečbu.
Obávame sa, že verejné vyjadrenia primátora Hattasa v plnej miere napĺňajú takúto diagnózu. Po trápnych klamstvách o zlých poslancoch, ktorí neschválili zvýšenie daní a preto nie sú v rozpočte mesta peniaze na dotácie pre športové kluby, prichádza s novou lžou.
Klame ako vraj „vedenie mesta má dlhodobý záujem o rekonštrukciu starej radnice“. Dlhodobý záujem majú o všeličo, ale rekonštrukcia mestského domu to určite nie je. Hattas dosiaľ predložil mestskému zastupiteľstvu na prerokovanie päť rozpočtov mesta. Nikdy, ani jediný raz, sa v ním predloženom návrhu neobjavila položka, ktorá by v reálnom objeme vyčleňovala finančné prostriedky na tento účel. Nikdy takýto zámer rekonštruovať mestský dom ani len nespomenul.
Po tých zakázaných silvestrovských a novoročných ohňostrojoch ho však zrejme niečo osvietilo a spomenul si, že je hanbou ak takýto vzácny objekt chátra. A hneď našiel aj zodpovedných vinníkov za tento stav. Nehľadal dlho a použil opäť svoje (už otrepané) klamstvo o zlých poslancoch, lebo„doteraz však nebola vôľa vyčleniť financie v rozpočte mesta, ktorý je v rukách koaličnej väčšiny Štefek, Obertáš, Kršiak.“
Už pri predchádzajúcom klamstve o dotáciách sme vyzývali primátora Hattasa, aby prestal klamať. Je smutné, že pri tomto novom klamstve musíme svoju výzvu zopakovať. Prípadne mu odporučiť, aby sa začal riadiť odporúčaním amerického psychológa, citovaného v úvode.



Zdroj: Nitralive.sk