V centre Nitry je mimo prevádzky 7 parkovacích automatov, ktoré boli úmyselne poškodené počas silvestrovskej noci. Ide o dva automaty na Sládkovičovej ulici pri hlavnej pošte, na Kúpeľnej ulici, Farskej, na Palánku a pri Chrenovskom moste.

Spolu s poškodením automatov došlo aj k poškodeniu desiatok malých odpadových nádob.

"Nádoby sme dokázali zo zásob operatívne vymeniť za nové, ale u parkovacích automatov to tak jednoduché nie je. Zo spomínaných 7 ks automatov 5 pravdepodobne nebude možné opraviť vôbec a u 2 ks riešime možnú opravu. Súčasne prebieha riešenie poistnej udalosti," informoval nás Pavol Jakubčin z Mestského úradu v Nitre.

Lístok si kúpiť musíte

Lístok si parkujúci musia zabezpečiť na susedných parkovacích automatoch, (ich hustota v meste je pomerne dostatočná), alebo cestou SMS lístku.

"V rámci finančných možností budeme hľadať spôsob ako zničené parkovacie automaty čo najskôr nahradiť," dodal pán Jakubčin.

Mesiac a pol po poškodení automatov nebolo mesto schopné ich vymeniť. Občan má teda vykonávať turistiku po centre a hľadať funkčný automat, alebo si platiť drahú smsku... ak potrebujem ísť napríklad na poštu na pár minút, strávim hľadaním automatu viac času ako na tej pošte. Ako občan Starého mesta som v nevýhode a mám rovnaké podmienky ako povedzme niekto z iného mesta. Je to správne? Prečo občania Nitry nemajú možnosť parkovať zadarmo na povedzme 10 minút pri pošte? Ak by sa tam osadila kamera, nebojím sa zneužívania. Len to by niekto z mesta musel mať záujem o občana a to nielen pred voľbami.


Poškodený parkovací automat v Nitre



Zdroj: Nitralive.sk