Jarné výstavy: reportáž z výstaviska Agrokomplex v Nitre

Agrokomplex opäť otvoril svoje brány návštevníkom. Tentokrát došlo k spojeniu až ôsmich výstav čo prilákalo obrovské množstvo zvedavcov už v prvý deň. Výstavy potrvajú do nedele 21.04.2013 s výnimkou výstavy Mladý tvorca (končí 20.04.2013) a Job expo (končí 19.04.2013).

Gardenia - 17. medzinárodná predajná výstava pre záhradníctvo, priateľov kvetov a životného prostredia láka návštevníkov na najväčšiu ponuku záhradníckych firiem na Slovensku. V pavilóne B,C a na voľnej ploche E môžte nájsť balkónové kvety, letničky, okrasné dreviny, ovocné stromy, záhradné nábytky, grily, skleníky, skaličky, kaktusy, hnojivá, čističky odpadových vôd, záhradná keramika, cibuľoviny, citrusy, palmy, záhradné krby, záhradné altánky, okrasné trávy, záhradné náradie, záhradné plastiky, pracovné odevy, prútený tovar, exotické rastliny,... Tohtoročnou novinkou je Tajomný tropický svet, ktorý ponúka viac ako 1000 exponátov morských mušlí, čeľuste žralokov, kraby, hviezdice, koraly, ježovky, 100 druhov tropických motýľov, pavúky a iný hmyz.

Bonsai Slovakia - 16.medzinárodná výstava bonsajov, suiseki a čaju. Prídu sa ukázať účinkujúci zo 14 krajín sveta a predvedú non-stop kultúrnu šou.

Land - Urbia 2013 - 1.ročník prezentácie územného rozvoja, architektúry, krajinnej architektúry a umeleckých diel s medzinárodnou účasťou. Vyhlásenie víťaza súťaže o logo Land – Urbia 2013 a „Cena ZUUPS 2013“.

Solaris Nitra - Medzinárodná výstava zariadení a príslušenstva pre solárnu techniku a fotovoltiku. Odštartovanie projektu „Európske solárne dni“ na Slovensku.

Šport a voľný čas - 2.ročník výstavy pre milovníkov športu a voľného času s ukážkami orientačného behu priamo v areáli, tanec so psami, zumba, fitbox, piloxing.

Domexpo - 8.ročník komplexnej stavebnej výstavy a 5.ročník samostatnej sekcie venovanej drevostavbám, nízkoenergetickým a pasívnym stavbám - „Postav si svoj DrevoDom“. Výstava Stavba roka 2012 – prezentácia stavebných diel 18.ročníka celoštátnej verejnej neanonymnej súťaže. 2.ročník súťaže „Drevostavba roka 2012“ – najkvalitnejšie moderné drevostavby realizované v roku 2012 v hodnotení laickej i odbornej verejnosti.

Mladý tvorca - 21.ročník celoštátnej prezentačnej výstavy výrobkov žiakov stredných odborných škôl a partnerských škôl z ČR. Súťaž pre žiakov: „Top výrobok“ – najvyššie ohodnotený TOP výrobok bude na slávnostnom vyhodnotení výstavy ocenený „Cenou ministra hospodárstva SR“.

Job Expo - Najväčší veľtrh pracovných príležitostí v SR v spojení s XV. Medzinárodnou burzou práce pod záštitou predsedu vlády SR, Roberta Fica a ministra práce, sociálnych vecí a rodiny, Jána Richtera.

Fotogaléria


Zdroj: Nitralive.sk, foto Nitralive.sk