Druhá beseda z cyklu Ako som začal(a)

Druhá beseda z cyklu Ako som začal(a) je úspešne za nami. Pokračovanie čoraz populárnejšieho eventu sa tento krát konalo vo Fotogalérii Trafačka. Hosťom bola Dajana Rodriguez, autorka dizajnových kožených kabeliek, originálnych čeleniek a doplnky.

Akcia prilákala veľa mladých ľudí, ktorí si nenechali ujsť pútavé rozprávanie mladej autorky. Tá sa s nimi podelila o svoje skúsenosti mladej podnikateľky. Len v priebehu jedného roka sa jej podarilo vďaka svojim výrobkom stať 18tou najúspešnejšou predajkyňou na portáli sashe.sk. Celú jej tvorbu môžete nájsť na www.sashe.sk/DajanaRodriguez

O hudobný sprievod celej akcie sa postarala violončelistka Katarína Zimová. Moderovania sa opäť ujala Ľubica Plencnerová.

Dlhodobý projekt s názvom "Ako som začal(a)" Vám prináša občianske združenie Zelená Zebra, na ktorom Vám predstaví vždy jedného zaujímavého neprofesionálneho umelca a jeho príbeh.


Dajana Rodriguez


Dajana Rodriguez - profil:

DAJANA RODRIGUEZ zdedila po rodičoch nielen exotický zjav a meno, ale i lásku k práci s kožou. Narodila sa v roku 1992 v Partizánskom, študuje výtvarné umenie a španielsky jazyk a literatúru v Nitre. Vo svojej tvorbe začínala s koženými kabelkami, z kože vyrába aj rôzne doplnky – kľúčenky, kozmetické taštičky, opasky či brošne. Postupne začala pracovať s ďalšími materiálmi ako rôzny druh textilu, kov, korálky a iné komponenty. Vznikli tak originálne čelenky, náhrdelníky, brošne, náušnice, náramky, či dokonca svadobné závoje. Výzvam nehovorí nie, rada sa púšťa do práce na nových nápadoch s novými materiálmi. V priebehu jedného roka sa stala 18tou najúspešnejšou predajkyňou portálu sashe.sk. Dnes predáva okrem domácej www.sashe.sk/DajanaRodriguez a obdobnej českej stránky fler.cz i prostredníctvom celosvetovej handmade stránky, ktorá jej priniesla zákazky z Nemecka, USA či Austrálie. Tvorba jej prináša nielen najväčšiu životnú radosť, ale aj samostatnosť. Veľa cestuje po svete, a to aj za nákupmi látok a komponentov. Jej snom je mať raz vlastný obchodík so svojimi výrobkami.

Fotogaléria



Zdroj: Nitralive.sk