Nitrianske podhradie - 18. máj 2013, Oslavy sv. Urbana v obciach, vinohradoch a pivniciach - 25. máj 2013

Po minuloročnom štarte Nitrianskeho vínneho festivalu odpovedáme na veľký záujem o tunajšie pivnice a kvalitné vína. Milovníkov a znalcov súčasného biblického nápoja pozývame na prvý spoločný jarný sviatok vína sv. Urbana pod Zoborom v sobotu 18. mája na Pribinovo námestie a do okolitých uličiek pod Hradom - a o týždeň v sobotu 25. mája priamo na oslavy do ponitrianskych mikroregiónov.

Exkluzívny veľtrh vín

Hlavnou myšlienkou je umožniť milovníkom vín spoznať a ochutnať rôzne vína. Vybrať si to najlepšie a ísť za jeho buketom a chuťou priamo do vinohradu. Návštevníci sa v sobotu 18. mája zoznámia na jednom mieste až s 300 vinármi. V nitrianskom podhradí budú mať jedinečnú šancu porovnať kvalitu vinárov z Nitrianskej vinohradníckej oblasti. Pri vstupe dostanú degustačný pohár, žetóny, tašku a informačnú brožúru. Nájdu v nej profily vinárov spolu s históriou obce, oblasti a vinárskej tradície, vrátane pozvánok na oslavy patróna vinárov a vinohradníkov v sobotu 25. mája. Vinári priamo navigujú hostí do svojich pivníc a na omše pri sochách sv. Urbana. Na degustáciu vín zavítajú aj známe osobnosti. Na stoloch nebudú chýbať ružové vína, jahody a čokoláda.

Zrod archívu na Nitrianskom hrade

Každý vinár spod Zobora a okolitých miest od Serede cez Topoľčany, Levice a Zlaté Moravce venuje jednu fľašku najkvalitnejšieho vína. Označené logom festivalu budú všetky vzorky uskladnené v novom archíve vín na Nitrianskom hrade.

Motto: „Ochutnaj, spoznaj a príď za nami do vinohradu!

O podujatí Vás budeme ešte bližšie informovať.

Kontakt: MUDr. Štefan Kóňa, Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., +421 907 722 377


Jarný vínny festival v Nitre I. ročník

Zdroj:Jarný festival vína