Bezkonfliktná, príjemná jazda. Sme spokojní! Takto hodnotia organizátori podujatia Prvú nitriansku cyklojazdu mestom

V piatok 13-teho sa to v Nitre hemžilo bicyklami v rámci podujatia Critical Mass. Critical Mass je neformálna spoločná cyklistická jazda mestom na oslavu cyklistiky a uplatnenie práv cyklistov. Jazda štartovala na Svätoplukovom námestí o 18:00. Organizátori napočítali 150 cyklistov čo nie je nízke číslo.

Cyklojazda prechádzala ulicami: Mostná, Nábrežie mládeže, Lomnická, Trieda A.Hlinku, Dlhá, Výstavná, Akademická, Boženy Slančíkovej, Nábrežie mládeže, Trieda A.Hlinku, Štúrova, Párovská, Vodná, Parkové nábrežie, Mestský park.

Najbližšia cyklojazda:

"Jánska" cyklojazda, 24.júna 2011 o 18:00 na Svätoplukovom námestí

Webstránka Critical Mass Nitra

Zhodnotenie podujatia organizátorom

Na námestí sa zhromaždila pred šiestou stovka cyklistov. Ostatní sa pridali neskôr počas jazdy, nestihli prísť pre menšie nedorozumenie: Na začiatku jeden pán, ktorý vychádzal z divadla, zisťoval čo je to za akciu a potom začal ľudí posielať na jazdu, dôvod prečo sa do toho zapojil nevieme, či z recesie, alebo mu vadilo, že sa ľudia hromadia pred divadlom... Plus do tohto nedorozumenia hneď pri štarte jednému účastníkovi praskla duša aj plášť, vznikol zvuk ako pri výstrele na štart, čo len ľudí utvrdilo v tom, že majú ísť :) trasa sa dodržala, prvá zastávka bola na parkovisku pred atletickým štadiónom, kde sme až tu dali úvodné slovo. Cesta bola bez problémov, vraj bol konflikt len s jedným autom /nemám viac info/ a jeden taxikár sa dosť nemiestne vyjadroval na adresu jazdcov. Čiže vodiči boli na 99% ohľaduplní. Tí čo nestihli začiatok nás dobehli počas jazdy, plus sa pridávali aj ľudia čo to nemali v pláne a išli okolo na bicykli. Pozitívne reakcie boli aj od chodcov, detí a obyvateľov mesta. Jazda skončila v parku pri fontáne pred kúpaliskom, veľkým potleskom, ohodnotením najlepších masiek, najmladšieho, najstaršieho účastníka a najkrajší bicykel. A samozrejme dvíhaním bicyklov - bike lift. Celkovo bolo 150 účastníkov. Bezkonfliktná, príjemná jazda. Sme spokojní! Najbližšia "jánska" jazda bude 24.júna 2011 o 18:00 so začiatkom na Svätoplukovom námestí. Jazda bola veľmi veľmi priateľská a celkovo sme veľmi spokojní ako s účastníkmi tak ostatnými účastníkmi cestnej prevádzky.

Fotogaléria

Zdroj: Critical Mass Nitra, foto Miroslav Kovarčík (užívateľ Butko - Nitralive.sk)