Mesto Nitra slávnostne otvorí novú športovú halu/telocvičňu a to v utorok 15. októbra 2019. Z otvorenia prinesieme reportáž.

Nová hala vyrástla na mieste starej telocvične, ktorá zhorela 7. decembra 2016. Starú telocvičňu kedysi používala Základná škola Cabajská, neskôr sa v nej hrával squash a potom už len chátrala. Mesto schválilo peniaze na výstavbu novej telocvične ešte v roku 2015, jej realizácia však stála až do roku 2018. Od dokončenia hala stojí nepoužívaná.


Výstavba v rozpore so zákonom?

Stavebný úrad obce Dolné Lefantovce ako orgán štátneho stavebného dohľadu ale vykonal 22.5.2018 obhliadku stavby a konštatoval, že stavebník - Mesto Nitra - realizuje stavbu v rozpore so zákonom a bez právoplatného stavebného povolenia. Mesto Nitra sa pre agentúru SITA vyjadrilo, že stavebné povolenie z roku 2015 je naďalej právoplatné. „Vydané bolo 1. júla 2015 a od tohto termínu sa realizovali prípojky. V rámci tejto investičnej akcie mesto požiadalo o zmenu stavby pred dokončením. Bol vykonaný stavebný dozor, práce sú momentálne pozastavené s tým, že stavebník musí požiadať o dodatočné stavebné povolenie,“ píše sa v stanovisku radnice z roku 2018.

Novú halu budú využívať žiaci zo ZŠ Cabajská a verejnosť.


Takto vyzerala pôvodná stará telocvičňa

Stará telocvičňa Hlboká, Čermáň


V decembri 2016 vyhorela...

Stará telocvičňa Hlboká, Čermáň požiar


Aktuálna fotografie novej haly

Nová telocvičňa Hlboká, Čermáň




Zdroj: Nitralive.sk