V Nitre sa na internete objavili debaty o údajnom pláne postaviť v Nitre nový zimný štadión. Viaceré informácie sa nezakladajú na pravde a reálnosti. Podľa našich informácií by mal plánovaný nový štadión nahradiť ten starý na Sihoti pričom do úvahy prichádza niekoľko možností. Kapacita novej haly by si vyžadovala aspoň 6000 miest na sedenie, keďže Nitra je známa vysokou návštevnosťou.

Či už sa tento projekt zrealizuje, alebo nie, faktom zostáva, že starý zimný štadión je v zlom stave a nepomôže mu ani neustále nalievanie peňazí na jeho rekonštrukciu zo strany mesta. Podľa našich informácií sú v zlom stave okrem iného aj samotné základy stavby, komplexná oprava štadióna by stála v konečnom dôsledku toľko čo výstavba nového.

V septembri tohto roka by sa malo začať aj s búraním futbalového štadióna. V prípade "vhodnej konštelácie hviezd" by sa Nitra mohla o pár rokov dočkať pekného areálu športovísk. Ich lokalita pod hradom a v priamom dotyku parku je jedinečná. V prípade dostavby City Parku by lokalita ešte viac ožila.


Letecký pohľad na štadióny v Nitre na Sihoti



Zdroj: Nitralive.sk