Projekt PROMENADA Living Park prechádza do ďalšej etapy a po prípravnej fáze začínajú realizačné práce na jeho dostavbe. Na viac ako 26 000 m2 obchodnej plochy vznikne približne 120 prevádzok vrátane nových atraktívnych konceptov, ktoré sa v Nitre predstavia prvýkrát. Predajné priestory dopĺňa rezidenčná časť s 89 bytmi, promenáda s gastro prevádzkami, zelené oddychové zóny a cyklotrasa pozdĺž celého projektu.

„Ukončili sme intenzívne prípravné práce, aby projekt obsahoval všetky potrebné náležitosti a spĺňal prísne administratívne a technické kritériá. Vďaka tomu aktuálne spúšťame realizáciu už priamo na stavenisku, kde boli ukončené búracie práce a špeciálne zakladanie,“ informoval Peter Kuliffay, manažér projektu PROMENADA Living Park z projektovej spoločnosti LIVING PARK a.s. a doplnil: „Projekt je jedinečný spracovaním stavby, modernými interiérovými priestormi, základným konceptom fungovania a ohľaduplným prístupom i prepojením s lokalitou, v ktorej sa nachádza.“

Projekt je rozdelený na obchodnú časť s rozlohou vyše 26 000 m2 a rezidenčné bývanie, ktoré tvorí 89 nových bytov s výhľadom na rieku a Nitriansky hrad. Pre návštevníkov i obyvateľov je plánovaná dostatočná kapacita parkovacích možností priamo pod objektom. V projekte sa nepočíta so žiadnymi exteriérovými parkovacími státiami, čo podčiarkuje snahu minimalizovať zásahy do tejto zelenej lokality.

"Súčasťou projektu budú koncepty obchodných prevádzok, ktoré dnes v Nitre nemajú zastúpenie a v iných mestách či zahraničí sú veľmi populárne. Prvé názvy prezradíme už na jeseň," informoval Peter Kuliffay.


Prozákaznícky orientované rozloženie obchodných priestorov bude ponúkať okrem bohatých nákupných možností aj špičkovú gastronómiu, zábavu, detské ihriská a oddychové zóny. PROMENADA Living Park využíva nový koncept obchodného centra, ktoré sa zameriava na zážitky, relax a prepojenie s exteriérom. Projekt sa tak stane voľnočasovým centrom s kvalitnými priestormi, bohatou ponukou služieb a modernou gastrozónou pre široké spektrum návštevníkov. Jedinečné umiestnenie na brehu rieky Nitra zároveň poskytuje možnosť vybudovania promenádovej časti s veľkými zelenými plochami, športoviskami a cyklotrasou. Vzniknú tak ďalšie možnosti na vyžitie pre všetky vekové kategórie a aktivity pre rodiny s deťmi.

„Tešíme sa zo skvelej spolupráce so zástupcami mesta v priebehu celej prípravnej fázy i riešenia dopravného napojenia. Takisto komunikujeme so záujmovými skupinami na prepojení exteriérových priestorov, začlenenia cyklotrasy, výsadby zelene a využitia potenciálu promenády nie len pre obyvateľov Nitry, ale vďaka svojej unikátnej lokalite a špecifickému profilu aj pre celý región. Naším cieľom je vrátiť mestský život k rieke. Projekt plánujeme pre verejnosť otvoriť už v roku 2021,“ uzavrel Peter Kuliffay.

Na financovaní výstavby projektu sa budú podieľať štyri renomované banky, ktoré tak prejavili vysokú mieru dôvery voči investorom. „Zabezpečenie financovania nás posunulo ďalej smerom k úspešnému dokončeniu výstavby“ konštatoval Peter Kuliffay.

Promenada living park Nitra má nové vizualizácie Promenada living park Nitra má nové vizualizácie Promenada living park Nitra má nové vizualizácie



Zdroj: Nitralive.sk