OD Tesco v Nitre čoskoro skončí, budovu kupuje známy žilinský podnikateľ George Trabelssie, ktorého meno sa spája s Jánom Slotom. V Žiline vlastní nákupne centrum Mirage Shopping Center.

Minulý rok bol ohlásený predaj OD Tesco v Žiline, budova sa stane súčasťou spomínaného Mirage Shopping Centra. Podobný osud zastihne aj OD Tesco v Nitre. Nový majiteľ budovu kompletne prebuduje, Tesco by malo byť súčasťou nových priestorov, ktoré si bude prenajímať. Pribudnúť by mali nové obchodné prevádzky. Zámer predstaví nový majiteľ v najbližších mesiacoch.

„Máme zámer prevádzkovať obchod v rámci vynoveného obchodného centra a ponúknuť pracovné miesta pre čo najviac z dotknutých kolegov v novom obchode po jeho otvorení,“ uviedol pre trend.sk hovorca spoločnosti Tesco Martin Krajčovič.

Spoločnosť Tesco na Slovensku predalo obchodné domy v Žiline a Prešove, sleduje tým zlepšenie svojej ekonomickej situácie. V roku 2015 Tesco zrušilo non-stop prevádzku v desiatich prevádzkach na Slovensku, v roku 2016 skrátilo otváraciu dobu aj viacerých hypermarketov vrátane toho v Nitre.

Pohľad na OD Tesco Nitra z Mlynov


Nitriansky hypermarket bol vôbec prvým na Slovensku, otvorili ho v roku 1999. K hypermarketu pristavali v roku 2006 Asko (ako 1.predajňa v SR) a v roku 2008 nákupné centrum Galéria Tesco.

Predchodcom OD Tesco bol obchodný dom Prior, ktorý sa začal stavať v roku 1969. V roku 1998 sa Prior zmenil na K-Mart.


Archívna fotka Nitralive.sk z roku 2008 - prístavba Galérie k hypermarketu

Galéria Tesco Nitra, výstavba 2008



Zdroj: Nitralive.sk, trend.sk