Obvodný úrad v Nitre potvrdil rozhodnutie mesta o vydaní dodatočného stavebného povolenia

Obvodný úrad v Nitre potvrdil rozhodnutie mesta o vydaní dodatočného stavebného povolenia a zároveň zamietol všetky námietky voči nemu. Proti tomuto rozhodnutiu nie je možné sa odvolať. Začiatku dostavby nákupného centra City Park Nitra teda zdá sa už nič nestojí v ceste.

>>> City Park Nitra - o projekte, fotografie a videá z priebehu výstavby<<<

Stavebné povolenie vydané mestom Nitra napadol neúspešný kandidát na primátora Radúz Sedlár a štyri ďalšie osoby, ktoré sa s investorom sporia o pozemky. Sedlár sa zviditeľnil aj tým, že odmietol odpratať drevené chatky z mestského pozemku, na ktorom mesto Nitra plánovalo postaviť novú cestu na Zobor. Cesta je tak prejazdná v oboch smeroch len striedavo v jednom jazdnom pruhu, riadi ju semafór na oboch koncoch.

Zmizne chátrajúci skelet z nábrežia rieky Nitry ešte tento rok?


City Park Nitra panoráma

Chátrajúci skelet plánovaného nákupného centra City Park Nitra stojí bez zmien na nábreží rieky Nitra už od roku 2007. Po roku bola výstavba prerušená kvôli námietkam osôb, ktoré sa s investorom sporia o pozemky. CityPark mal podľa pôvodného plánu mať tri podlažia, viac ako 100 obchodov, kaviarne a reštaurácie na celkovej ploche takmer 27 000 m2. O zábavu i športové vyžitie nielen detských návštevníkov sa mali postarať štyri kinosály, detský kútik, bowling, fitness centrum, exteriérové ihriská, U-rampa či lezecká stena a klzisko. K oddychu a tráveniu voľného času návštevníkov prispeje prechádzková promenáda kopírujúca tok rieky. Projekt však bude podľa posledných informácii mierne pozmenený.

Vizualizácie

Fotogaléria





Zdroj: Nitralive.sk