Občan Nitry Roman Cerulík podal trestné oznámenie na štátneho tajomníka ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR a splnomocnenca vlády pre strategické parky Viktora Stromčeka. Oznámenie súvisí s vyjadrením, ktoré vyslovil na prezentácii výstavby závodu Jaguar Land Rover v Priemyselnom parku Sever v Nitre - Dražovciach 25. februára v Nitre.

"Keďže jediným občanom, ktorý túto žalobu podal a vlastníkom 14 hektárov pozemkov v tejto lokalite (ku ktorým si štát zriadil predkupné právo, ale ktoré podľa vyjadrenia predsedu vlády Roberta Fica štát nepotrebuje) som ja a táto skutočnosť je známa širokej verejnosti i vzhľadom na jej doterajšiu medializáciu, podávam trestné oznámenie.

Pokiaľ ma Viktor Stromček na tejto tlačovej besede v živom vysielaní televízie TA3 označil za špekulanta a vydierača, ktorý má vydierať štát, ide o konanie ktorým Viktor Stromček oznámil o mne nepravdivý údaj, ktorý je spôsobilý značnou mierou ohroziť moju vážnosť, poškodiť ma v podnikaní (podnikám ako Fyzická osoba podnikateľ – živnostník nepretržite od roku 1988 – teda 28 rokov) a spôsobiť mi vážnu ujmu veľkého rozsahu," uviedol Cerulík.



Téme sme sa venovali v nasledujúcich článkoch

Premiér Fico navštívil lokalitu Jaguar Land Rover, hovoril o neexistujúcich veciach
Jaguar Land Rover: Občan Nitry podal žalobu

_______________________________________________________________________________________________________________________

Trestné oznámenie

Cerulík trestné oznámenie

Videozáznam z tlačovej besedy



Zdroj: Nitralive.sk