Chodník / cyklotrasa pri rieke Nitra popri stavbe polyfunkčného projektu Promenada living park Nitra (ex City park) je uzavretý. Investor rekonštruuje cyklotrasu a ochranný múrik pri rieke, práce sú súčasťou stavebných povolení.

"Zároveň sa rieši i prekládka strednotlakového plynu, stanica katódovej ochrany, zabudovanie ochrany a zabezpečenia optického telekomunikačného vedenia, prekládka verejného osvetlenia či rekonštrukcia podchodu pod Zoborským mostom zo strany Chrenovej. Veríme, že poslednou spomínanou rekonštrukciou potešíme nejedného obyvateľa mesta, nakoľko podchod pod mostom mierne rozšírime a zároveň citeľne znížime sklon rampy podchodu, ktorým docielime zvýšenie komfortu pre cyklistov, tak ako aj pre peších," odpovedal na otázky portálu Nitralive.sk pán Branislav Zajaček, PR manažér projektu.

Nový úsek cyklotrasy bude začínať pri vyústení podchodu pod mostom s oddelenými trasami pre cyklistov a chodcov. Samozrejmosťou sú cyklo-stojany, nabíjačka pre elektrobicykle, prístrešok či pitná fontána. Vďaka tomuto úseku prepojíme existujúcu cyklotrasu spod podjazdu pod R1A s nábrežím.


Aktuálny pohľad na nábrežie rieky pri Promenade

Chodník popri Promenada living park je uzavretý, rekonštruujú cyklotrasu Chodník popri Promenada living park je uzavretý, rekonštruujú cyklotrasu Chodník popri Promenada living park je uzavretý, rekonštruujú cyklotrasu



Zdroj: Nitralive.sk