Hodiny, ktoré boli v októbri 2019 odstránené spred tržnice, boli dnes v novej podobe nainštalované. Mesto Nitra dalo demontovať hodiny, ktoré patrili súkromnej firme.

Dodávateľa nových hodín našlo mesto cez verejné obstarávanie, práce na ich osadení začali pred týždňom. Hodiny stáli 6912 €.

Špecifikácia hodín: štvorstranné, analógové hodiny s led podsvietením ciferníkov, 4x LED digitálny ukazovaťeľ času, dátumu a teploty.

Hodiny patrili spoločnosti J. C. DECAUX Slovakia, s.r.o., ktorá mala hodiny na pozemkoch mesta Nitra umiestnené ako dočasnú stavbu s povolením do 30. 1. 2018. Mesto firmu vyzvalo, aby hodiny odstránila. Nestalo sa tak, mesto preto podalo žalobu na vypratanie nehnuteľnosti. O žalobe súdy doteraz právoplatne nerozhodli, no firma medzičasom hodiny odstránila. Na mestskom pozemku stáli sedemnásť rokov.

Firma žiadala mesto o povolenie na umiestnenie ďalších kusov rovnakých hodín na území Nitry. Keďže mesto bojuje proti zvyšovaniu reklamného smogu v Nitre, radnica s umiestnením takýchto stavieb ešte v roku 2015 nesúhlasila. Mesto preto nepredĺžilo ani dobu na umiestnenie hodín na pri tržnici," informoval minulý rok hovorca Nitry Tomáš Holúbek.

Hodiny tržnica, Nitra



Zdroj: Nitralive.sk