V októbri 2019 dalo mesto Nitra odstrániť hodiny pri tržnici na Štefánikovej ulici. Tento rok v auguste sme informovali o zámere mesta osadiť na ich pôvodné miesto nové hodiny.

Dodávateľa nových hodín našlo mesto cez verejné obstarávanie, tento týždeň sa začali práce na ich osadení. Na mieste zatiaľ stojí stĺp. Hodiny stáli 6912 €.

Špecifikácia hodín: štvorstranné, analógové hodiny s led podsvietením ciferníkov, 4x LED digitálny ukazovaťeľ času, dátumu a teploty.

Hodiny patrili spoločnosti J. C. DECAUX Slovakia, s.r.o., ktorá mala hodiny na pozemkoch mesta Nitra umiestnené ako dočasnú stavbu s povolením do 30. 1. 2018. Mesto firmu vyzvalo, aby hodiny odstránila. Nestalo sa tak, mesto preto podalo žalobu na vypratanie nehnuteľnosti. O žalobe súdy doteraz právoplatne nerozhodli, no firma medzičasom hodiny odstránila. Na mestskom pozemku stáli sedemnásť rokov.

Firma žiadala mesto o povolenie na umiestnenie ďalších kusov rovnakých hodín na území Nitry. Keďže mesto bojuje proti zvyšovaniu reklamného smogu v Nitre, radnica s umiestnením takýchto stavieb ešte v roku 2015 nesúhlasila. Mesto preto nepredĺžilo ani dobu na umiestnenie hodín na pri tržnici," informoval minulý rok hovorca Nitry Tomáš Holúbek.

Hodiny tržnica, Nitra Hodiny tržnica, Nitra



Zdroj: Nitralive.sk