Keď koncom roka dostala plocha pred budovou bývalého kina Lipa na Chrenovej nový vzhľad, potešil som sa. O rekonštrukcii tohto priestoru sa hovorilo už roky. Po obhliadke ma však vtedy zarazil rozbitý chodník v okolí zastávky. Kritizoval som tento stav v článku Priestor pred Lipou prešiel rekonštrukciou, priľahlý rozbitý chodník však do opráv nezahrnuli.

Zdalo sa mi prinajmenšom zvláštne, že celý priestor nebol opravený naraz - "námestie" a chodník sú v dotyku. Ušetrili by sme napríklad na zisku, ktorý si vysúťažená firma zaúčtovala do celkovej ceny u oboch investícií. O cene radšej neuvažujem - nie som staviteľ. Spolu zaplatilo Mesto Nitra za rekonštrukciu 181 757,06 eur (136 438,48 eur plocha, 45 318,58 eur chodník). Ak je však toto reálna cena za takú rekonštrukciu, nečudujem sa, že ročne Mesto Nitra opraví len pár ulíc. Takýmto tempom bude Nitra v dôstojnom stave okolo roku 2045 - dovtedy sa ale už opravené ulice znova rozpadnú.

Nerozumiem tiež, ako uvažujú napríklad poslanci Mestského zastupiteľstva v Nitre, jednotlivé VMČ a zamestnanci na MsÚ Nitra, keď takéto rekonštrukcie pripravujú a schvaľujú. To nebol nikto na obhliadke toho priestoru? Nepochopiteľné. Je rok 2017 a nevieme opraviť pár metrov plochy v krajskom meste.


Rekonštrukcia plochy pred Lipou - december 2016

Rekonštrukcia plochy pred budovou Lipa v Nitre, 2016


Plocha zrekonštruovaná, chodník v pôvodnom stave

Rekonštrukcia plochy pred budovou Lipa v Nitre, 2016


Pohľad na zrekonštruovaný chodník - celý priestor vyzerá dôstojne, škoda len tej čiastočne trávnatej plochy, ktorá je neupravená

Rekonštrukcia chodník pred budovou Lipa v Nitre, 2017 Rekonštrukcia chodník pred budovou Lipa v Nitre, 2017 Rekonštrukcia chodník pred budovou Lipa v Nitre, 2017 Rekonštrukcia chodník pred budovou Lipa v Nitre, 2017 Rekonštrukcia chodník pred budovou Lipa v Nitre, 2017 Rekonštrukcia chodník pred budovou Lipa v Nitre, 2017 Rekonštrukcia chodník pred budovou Lipa v Nitre, 2017



Zdroj: Nitralive.sk