Na Mostnej ulici pribudlo nové parkovisko. Nachádza sa na prázdnom pozemku medzi novou a starou zástavbou budov. Zatiaľ je do odvolania bezplatné, neskôr ho majiteľ spoplatní. O zámere vybudovať parkovisko sme Vás informovali 19. novembra 2015 v článku Na Mostnej ulici pribudne platené parkovisko, neskôr ho nahradí polyfunkčný objekt.

Podľa našich informácií sa tu v budúcnosti počíta s výstavbou polyfunkčného objektu. Všetko zrejme závisí od dopytu po príchode automobilky Jaguar Land Rover do Nitry.

V malom centre Nitry plnom áut tak pribudne ďaľšia aj keď platená možnosť parkovania. Otázkou je aký dopad bude mať parkovisko na dopravu na Mostnej a Podzámskej ulici. Mesto Nitra dlhodobo NERIEŠI parkovanie v meste, nesystémovo a nekomplexne "buduje" parkovacie miesta zjednosmerňovaním ulíc, maľovanám čiar a osádzaním parkovacích automatov, ktoré nevydávajú.


Oslovili sme predstaviteľov spoločnosti, ktorá parkovisko prevádzkuje a položili im pár otázok.

1. Kto je novým majiteľom pozemku? (firma), alebo majiteľ zostal rovnaký a ide len o prevádzkovateľa?

Prevádzkovateľom parkoviska je spoločnosť Westfinreal, s.r.o.

2. Prečo ste sa rozhodli prevádzkovať parkovisko na Mostnej ulici?

Spoločnosť Westfinreal, s.r.o., podniká 10 rokov v oblastiach súvisiacich s dopravou aj v preprave samotnej. Sídlo našej spoločnosti je blízko Mostnej ulice a každý deň zažívame ten dopyt po parkovacích miestach, vidíme v tom potenciál. Učinili sme preto kroky na získanie pozemku do prenájmu a podarilo sa.

3. Kedy sa začne s výstavbou/úpravou? Kedy sa začne s prevádzkou parkoviska?

Nakoľko máme pozemok len v prenájme, žiadne ďalšie investície doň neplánujeme. Toto je nateraz konečná úprava. S prevádzkou parkoviska sa v podstate už začalo. Od začiatku januára je otvorené verejnosti, zatiaľ zdarma – do odvolania.

4. Aké bude parkovné?

Parkovné plánujeme zaviesť v sume 0,50 € s DPH/h. Zákazníci si budú taktiež môcť predplatiť miesto na celý mesiac, samozrejme za zvýhodnenú cenu.

5. Ako bude vyzerať parkovisko? Upraví sa pozemok? Asfalt, značenie, závora/rampa...?

Ako sme už spomenuli, parkovisko zostane v takom stave akom je. Na parkovisku bude zamestnanec, ktorý bude koordinovať jeho prevádzku.

6. Bude parkovisko strážené?

Nie, budeme prenajímať len parkovacie miesta, bez zabezpečenia stráženia.

7. Aká bude prevádzková doba?

Tá je zatiaľ plánovaná od 08:00 do 16:00 hod. v pracovné dni.


Pohľad na parkovisko

Parkovisko Mostná ulica Parkovisko Mostná ulica Parkovisko Mostná ulica



Zdroj: Nitralive.sk