V uplynulých dňoch bola skolaudovaná druhá etapa komerčnej výstavby Dúhové bývanie v Nitre. Ďalšie tri bytové domy vrátane spevnených plôch, cestnej komunikácie a parkovísk tak majú pridelenú už aj konkrétnu adresu, a to Potravinárska 24, 26 a 28. V rámci tejto etapy bolo postavených 60 dvojizbových bytov a 6 mezonetov, určených na komerčný odpredaj a všetky byty boli predané ešte pred kolaudáciou. Developerom je finančná skupina PROXENTA, ktorá investovaním do výstavby nových bytov výhodne zhodnocuje investované finančné prostriedky. Jej celkové investície do tohto projektu tak dosiahli približne 5 miliónov eur, pričom do prvej etapy investovala 3,1 milióna a do druhej 1,9 milióna eur.

O projekte sme Vás informovali v článku Dúhové bývanie - štartovacie byty v Nitre

Ucelený komplex siedmich bytových domov sa nachádza v blízkosti centra mesta. Je určený predovšetkým ako štartovacie bývanie, ktoré je podľa webstránky projektu dostupné za veľmi prijateľnú cenu. Každý z domov je identifikovateľný svojou farbou, pričom spoločne tvoria farby dúhy. K prvým štyrom bytovým domom žltej, zelenej, bledomodrej a tmavomodrej farby tak pribudli ďalšie tri, a to červený, oranžový a fialový. Rozloha bytov v druhej etape je 48 až 55 m2 a mezonetov, z ktorých je výhľad na centrum, hrad či Zobor, až 160 m2.

Dúhové bývanie Nitra

Stavebné práce na projekte sa začali v máji 2013 a jeho prvá etapa bola ukončená už o pol roka neskôr. Druhá etapa sa začala realizovať začiatkom roka 2015 a bola ukončená na jeseň toho istého roka. Celkovo bolo postavených 148 dvoj- a jednoizbových bytov a 6 meznetov. Na záver výstavby sa v rámci komplexu zrealizuje aj výstavba detského ihriska a takisto budú ukončené sadové úpravy a upravené okolie bytoviek.


Lokalizácia na mape




Zdroj: Nitralive.sk, ih