Dňa 19. marca 2021 vydalo mesto Nitra kolaudačné rozhodnutie, ktorým povolilo užívanie polyfunkčného komplexu Tabáň, za ktorým stojí investičná skupina Proxenta. Nadobudnutím právoplatnosti kolaudačného rozhodnutia sa definitívne zavŕšila výstavba tohto objektu.

Polyfunkčný komplex Tabáň, ktorý vyrástol v centre Nitry, prináša na trh celkom 264 nových bytov a apartmánov a takmer tri desiatky obchodných priestorov.

„Som hrdý na celý projektový tím, ktorý v súčasných náročných podmienkach dokázal zrealizovať projekt takéhoto rozsahu bez výraznejších zdržaní,“ netají spokojnosť Pavol Kožík, majiteľ a generálny riaditeľ skupiny Proxenta. „V poslednom období je to už druhý realitný projekt, ktorý sme úspešne zavŕšili. Je to dôkazom toho, že máme v našom tíme šikovných a mimoriadne schopných ľudí, ktorí vedia realizovať aj náročné projekty. V období, keď uvažujeme nad ďalším rozšírením nášho projektového portfólia, je to pre nás mimoriadne dobrá správa,“ prízvukuje Kožík.

Atraktívna novostavba sa už od začiatku tešila veľkému záujmu zo strany kupujúcich. Lukratívna poloha v absolútnom centre Nitry a historicky hodnotné susedstvo, ako aj kvalitná architektúra a vybavenie objektu spôsobili, že novostavba je ku dnešnému dňu takmer vypredaná. „K odovzdávaniu bytov a apartmánov novým majiteľom pristúpime ihneď po tom, ako bude stavba zapísaná do katastra nehnuteľností,“ avizuje developer. Paralelne s tým bude prebiehať dopredaj posledných voľných nehnuteľností. Developer predpokladá, že vzhľadom na súčasné podmienky na trhu budú nehnuteľnosti kompletne vypredané a odovzdané novým majiteľom najneskôr do leta tohto roka. Súčasťou polyfunkčného komplexu je aj vnútorné nádvorie v parkovej úprave so zeleňou a oddychovou zónou pre obyvateľov komplexu. Parkovanie je zabezpečené v suteréne objektu, kde na dvoch podzemných podlažiach vzniklo spolu 359 parkovacích miest.

Polyfunkčný komplex Tabáň, ktorý vznikol v centre mesta Nitra, vymedzujú ulice Štúrova, Piaristická a Palánok, ako aj novovzniknutá Hornotabánska ulica. Viac informácií o tomto projekte ako aj ponuku posledných voľných bytov nájdete na stránke rezidenciataban.sk.

Developerom projektu Tabáň je investičná skupina Proxenta, ktorá je aktívna najmä v Bratislave a Nitre. V centre Bratislavy úspešne zrealizovala rezidenčný projekt Weinhauer a budovu PROXENTA Residence na Račianskom Mýte. V súčasnosti tu realizuje výstavbu ďalšieho rezidenčného projektu Kesselbauer, na ktorý bude nadväzovať výstavba prémiového projektu Vila Biela. Okrem toho tu v týchto dňoch realizuje aj rekonštrukciu pôvodnej kancelárskej budovy, v ktorej vznikne 37 apartmánov určených na trvalé bývanie a pripravuje rozsiahlejšiu výstavbu v Devínskej Novej Vsi. V Nitre okrem polyfunkčného komplexu Tabáň v minulosti úspešne zrealizovala rezidenčný projekt Dúhové bývanie.



Zdroj: Tlačová správa - Proxenta