* Fotografia je z výstavby tenisovej haly

Strecha tenisovej haly na Chrenovej potrebuje obnovu. Do športoviska zateká na šiestich až deviatich miestach, v závislosti od intenzity zrážok. Podľa správcu hrozí znehodnotenie nového povrchu kurtov a zvyšuje sa aj riziko zranenia hráčov.

Na zatekajúcu strechu, ale aj príliš nízku teplotu počas zimných mesiacov, upozorňuje správca areálu aj jeho návštevníci dlhé roky. V minulých obdobiach sa tieto problémy odsúvali, situácia sa začala meniť až s nástupom nového vedenia. “V prvom rade musíme urobiť to najnutnejšie. Ešte pred pár rokmi stačilo halu zatepliť, aby sa dala vykúriť a nevznikali v nej rosné body. No medzitým sa stav strechy zhoršil natoľko, že treba začať ňou. Inak sa nám zničí nový povrch kurtov a môže prísť k zraneniu návštevníkov,” hovorí viceprimátor mesta Nitra Daniel Balko.

Radnica plánuje zmeny v tenisovej hale realizovať na etapy. V prvej fáze je to obnova strechy, v ďalšej príde na rad zateplenie. “Máme informácie od rodičov detí, ktoré sem chodia trénovať, aj od správcu areálu, že v hale často panujú nevyhovujúce teplotné podmienky. Nitra bola v roku 2018 Európskym mestom športu. Mrzí ma, že moji predchodcovia neurobili viac preto, aby bola v súlade s týmto titulom aj kvalita infraštruktúry. Nevadí, je to na nás. Postupnými krokmi a v rámci finančných možností zmeníme tenisovú halu k lepšiemu,” uviedol primátor mesta Nitra Marek Hattas.

Obnovou strechy radnica zachraňuje tohtoročnú zimnú tenisovú sezónu v tenisovej hale na Chrenovej. Práce začali koncom septembra a podľa vyjadrení zhotoviteľa by mali trvať približne tridsať dní, v závislosti od počasia. Investícia je hradená z rozpočtu mesta vo výške viac ako 165-tisíc eur.



Zdroj: Mesto Nitra - tlačová správa