Aktualizácia: 7.11.2017 o 12:22 hod.

Práce na výstavbe prepojovacieho tunela sú na konci, takto vyzerá vnútrajšok. Pôvodné mal byť tunel dokončený do 31. júla 2017, neskôr sa termín posunul na október. Aktuálne je termín otvorenia neznámy. Nasledovať by mala kolaudácia.

Prepojovací tunel - Nitrianska nemocnica Prepojovací tunel - Nitrianska nemocnica Prepojovací tunel - Nitrianska nemocnica


Pôvodný text z 1.8.2017

Práce na výstavbe tunela, ktorý prepojí chirurgický a liečebný pavilón v nitrianskej nemocnici, pokračujú. Osadená je konštrukcia tunela. Po ceste pod tunelom budú môcť naďalej jazdiť autá, prepojenie uľahčí presun pacientov a zdravotníckeho materiálu medzi budovami.

Práce začali vo februári a výstavba bude stáť 498 471,74 € bez DPH, z toho 300-tisíc € zaplatí štát. Ukončenie je podľa zmluvy do 31. júla 2017 - tento termín zjavne dodržaný nebol.

Novinkou je aj parkovanie zadarmo - túto zmenu nariadilo Ministerstvo zdravotníctva SR a platí pre celé Slovensko, okrem niektorých nemocníc. Prvé štyri hodiny zadarmo platia pre pacientov, sprevádzajúce osoby a návštevy. Vyhradených by malo byť minimálne 70 percent parkovacích miest.

Prepojovací tunel Nitrianska nemocnica Prepojovací tunel Nitrianska nemocnica Prepojovací tunel Nitrianska nemocnica Prepojovací tunel Nitrianska nemocnica Prepojovací tunel Nitrianska nemocnica Prepojovací tunel Nitrianska nemocnica Prepojovací tunel Nitrianska nemocnica



Zdroj: Nitralive.sk