Slovenská pošta vydala stanovisko k žiadosti občanov o zriadenie pobočky na Dieloch - časť Viničky. V ňom zamieta žiadosť s odôvodnením, ktoré si môžte prečítať nižšie. Nová pobočka mala byť v priestoroch objektu Nitrazdroj na Rýnskej ulici. O zámere sme Vás informovali v júli v článku Na Viničkách by mohla pribudnúť pobočka Slovenskej pošty

V štvrtok 11. júna 2015 sa uskutočnilo stretnutie v priestoroch objektu Nitrazdroj na Rýnskej ulici, na ktorom sa zúčastnil poslanec za VMČ 5 pán Ing. Milan Burda a zástupkyňa Slovenskej pošty. Zástupkyňa pošty konštatovala, že priestory sú relatívne vyhovujúce, aj keď sa nachádzajú na 1. poschodí. K dispozícii je však výťah. Pošta si zároveň vyžiadala štatistické údaje - počet obyvateľov spádovej zóny sídliska Diely, počet dôchodcov na sídlisku a podobne.

Žiadosť bola nakoniec zamietnutá z dôvodu nedostatočnej ekonomickej efektívnosti prevádzkovania novej pošty a dostatočného počtu pôšt na území Nitry.

V Nitre sa v súčastnosti nachádza 9 pôšt, na jednu pripadá 8 670 obyvateľov ak berieme do úvahy počet obyvateľov podľa posledného sčítania. K 31.12.2014 malo v Nitre žiť 78 033 obyvateľov. Podľa našich informácií, ktoré máme z Mestského úradu v Nitre žilo k 1.1.2015 v meste 80 524 obyvateľov.


Pobočka pošty mala sídliť v tejto budove Nitrazdroju na Rýnskej ulici

Nitrazdroj Rýnska ulica Nitra


Stanovisko Slovenskej pošty - pobočka Viničky




Lokalizácia na mape




Zdroj: Nitralive.sk