Medzinárodná mládežnícka špička si dá zraz počas prvého septembrového víkendu v Nitre, kde sa uskutoční v poradí piaty ročník turnaja, ktorý je prvýkrát zaradený na listinu FIBA Europe turnajov.

V spolupráci basketbalových klubov BKM SPU Nitra a BKM Junior UKF Nitra privítajú 3. – 6. septembra 2015 slovenské a zahraničné družstvá v rámci 5. ročníka medzinárodného turnaja Nitra 2015. Turnaja sa môže zúčastniť 12 chlapčenských družstiev ročníka 2001 a mladší, u dievčenskej zložky platí rovnaký počet družstiev, hracou kategóriou je ročník 1998 a mladší Výraznou novinkou do tohtoročného edície turnaja je fakt, že turnaj v meste pod Zoborom je ako jediný na Slovensku zaradený do listiny medzinárodných mládežníckych basketbalových turnajov podporovaných medzinárodnou basketbalovou federáciou FIBA Europe. Samozrejmosťou sú aj online stretnutia z jednotlivých zápasov.

Organizátori si pre účastníkov pripravili štyri športové haly a garantovaných minimálne šesť zápasov v nabitej konkurencii. Pre účastníkov je taktiež pripravený bohatý sprievodný program, v priebehu turnaja sú pripravené pre účastníkov zaujímavé súťaže, diskotéka, neformálne posedenie trénerov. Na najlepšie celky čakajú cenné medaile a poháre, pre najlepších jednotlivcov sú pripravené diplomy a vecné ceny.

Viac informácií nájdete na oficiálnom webe turnaja Najbližšie vám predstavíme niektoré so zaujímavých tímov – zahraničných i domácich.

5. ročník medzinárodného basketbalového turnaja Nitra


Zdroj: Michal Duchovič a Štefan Gabriel, riaditeľ turnaja