MsHK Garmin Žilina - HK Ardo Nitra 5:1 (2:0, 3:0, 0:1) Góly: 11. Škoda (R. Stantien, M. Kokavec), 16. Horák (R. Krajčí, R. Stantien), 32. R. Krajčí (R. Stantien, Turoň), 33. I. Droppa (Koložváry), 39. Koložváry (M. Kokavec) - 60. H. Ručkay (Čunderlík, Čaládi) Vylúčení: 4:4 na 2 min, navyše: Henrich Ručkay na 10 min za napadnutie zozadu, Poliaček 5 +20 min za napadnutie zozadu, presilovky: 1:0 , oslabenia: 0:0, rozhodovali: Valachovič - Gašparík, Valach - 1137 divákov Zostavy: Žilina: Ševela - Horák, Javín, Hriňa, I. Droppa, Turoň, Škorvánek - R. Krajčí, Pleva, R. Stantien - Sivák, Koložváry, M. Kokavec - Pokrivčák, Škoda, V. Baláž - Sekáč, Hájnik, Brandis Nitra: Falta - Hranáč, Kudrna, Halász, M. Výborný, M. Školiak, T. Sedlák, Zajac, Poláček - Rumpel, T. Chrenko, Podstavek - Gálik, Bednařík, H. Hronský - Čaládi, Poljaček, H. Ručkay - Ecker, Čunderlík, Mach

   Stretnutie sa začalo len v priemernom tempe. V prvej desaťminútovke mali obidva tímy možnosti presilových hier, ale ani jeden z nich ich nevyužil. Žilina mala viac z hry, čo sa ukázalo v 11. min, keď center tretieho útoku Škoda dopravil puk za chrbát Faltu - 1:0. Druhýkrát bol o 5 minút neskôr strelecky úspešný obranca Horák, ktorý si pripísal premiérový gól v žilinskom drese. V úvode druhej tretiny mali dobré strelecké príležitosti Kokavec na domácej strane a Čaládi z Nitry, ale rovnako ako strely Henricha Ručkaya v 29. min či Tomáša Chrenka v 30. min zostali nevyužité. V 32. min bol vylúčený Ručkay, ktorý dostal okrem dvoch minút aj 10 minút osobného trestu a domácim sa podarilo túto presilovku využiť. Krajčí v priebehu niečo vyše pol minúty vsietil tretí gól domácich. O ďalšiu pol minútu sa stav menil, avšak pri góle Ivana Droppu sa hlavný arbiter Valachovič najskôr musel poradiť s videorozhodcom. Napokon však gól uznal. Piaty presný zásah pridali s chuťou hrajúci domáci v poslednej minúte druhej tretiny a následne hrali presilovku piatich proti trom, ktorá pokračovala aj v tretej tretine. V úvode poslednej časti hry mali domáci početnú výhodu piatich proti trom, ktorú však nevyužili. Neskôr sa hral vlažný hokej, strelecké príležitosti mali Žilinčania R. Krajčí a Javín, avšak zostali nevyužité. Od 53. min mali domáci početnú výhodu v päťminútovej presilovke, no nevyužili ju. Čestný gól hostí vsietil 30 sekúnd pred koncom Ručkay.

Hlasy:
Richard Turaz (asistent trénera Žiliny): "Pred zápasom sme si povedali, že Nitra pravdepodobne nezopakuje výkon z úvodného kola. Dobre sme bránili stredné pásmo a v prvej tretine sme vsietili aj dva góly. V druhej časti sme urobili určité mikrochyby, no i napriek tomu sme pridali ďalšie tri góly. V poslednej tretine sa stretnutie dohrávalo, my sme mali šance, ale tie sme nevyužili. So ziskom troch bodov som spokojný."

Jiří Kučera (tréner Nitry): "Po prehratom zápase so slovenskou dvadsiatkou si hráči hovorili, že je to len jeden prehratý duel. Žiaľ, urazili sme šťastenu. Domáca Žilina nás od úvodných minút dostala pod tlak, dnes bola lepším tímom a zaslúžene zvíťazila."

Zdroj: www.24hod.sk