Občianske združenie kRaj Vás srdečne pozýva na premietanie filmu Auto*Mat a výstavu karikAUTúr od Andyho Singera, ktoré sa uskutoční 24.novembra 2010 (streda) o 18:00 na Katedre ekológie a environmentalistiky UKF v Nitre.

Informácie o filme

Prezentácia Andyho Singera

Film je dokumentárnou urban story o rozvoji cyklodopravy v meste Praha. Samozrejme problémy s rozvojom cyklistiky v mestách nepoznajú hranice a každý z nás si môže za týmto filmom predstaviť svoje mestečko. Karikatúry Andyho Singera s ich jemnou iróniou zas doplnia filmový večer o nezdravú realitu závislosti na autách z ktorých sme si vytvorili fetiš.

Plagát film Automat Nitra premietanie

Projekt "O 2 kolieska naviac"

Projekt s názvom O 2 kolieska naviac spadá v rámci programu do oblasti rozvoja komunitných iniciatív a mimovládnych organizácii. Cieľom projektu je rozvoj mestkej cyklistiky a cyklistickej komunity. Riešením územím je mesto Nitra a v prípade podpory začneme s realozáciou od 15.novembra 2010.

Anotácia projektu:

Projekt „O 2 kolieska naviac“ je tematicky zameraný na rozvoj cyklistickej komunity a mestskej cyklistiky v meste Nitra. Sídlo Nitra nie je z hľadiska dopravy výnimka a trpí rovnako ako ostatné slovenské mestá dopravnými zápchami a preplnenými parkoviskami. Túto situáciu spôsobuje okrem tranzitnej dopravy, ktorá prechádza cez mesto aj značná individuálna automobilová doprava. Riešenia situácie sú na dosah, len treba na ne poukázať. Okrem mestskej hromadnej dopravy a prepravy na vlastných nohách sa ponúka ako veľmi ekonomické a ekologické riešenie preprava mestom pomocou bicykla, ktorý sa stáva v európskych metropolách moderným, bezpečným a efektívnym spôsobom prepravy po meste.

O združení

kRaj – občianske združenie, je kultúrna, umelecká a environmentálna organizácia, ktorá pôsobí najmä v banskobystrickom a nitrianskom kraji. Ciele združenia su zamerané na zvyšovanie environmentálneho povedomia občanov a zvyšovanie ich participácie na veciach verejných, rozvoj ekoturistiky a vidieckej turistiky, aplikovanie princípov trvalo udržateľného rozvoja a obnovovanie tradičných remesiel, historických a technických pamiatok.

Aktuálne projekty:

Zaostrené na námestie – iniciatíva občianskeho združenia kRaj, nitrianskych dobrovoľníkov, študentov a vyučujúcich na oboch nitrianskych univerzitách, zameraná na zrealizovanie sociálno-urbanisticko-architektonickej štúdie priestoru Svätoplukovho námestia v Nitre.

Webstránka kRaj