NITRA 23. júla (SITA) – Promóciou na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre ukončilo štúdium päť študentiek medzinárodného programu International V4 study – Business Economics. Spolu so slovenskými študentkami sa na medzinárodné štúdium podujali traja Poliaci a dve Maďarky. Každý zo štyroch semestrov inžinierskeho štúdia strávili na inej univerzite. Okrem Fakulty ekonomiky a manažmentu je do projektu zapojená Provozně-ekonomická fakulta Českej zemědělskej univerzity v Prahe, Fakulta ekonomických vied Poľnohospodárskej univerzity vo Varšave a Fakulta ekonomiky a spoločenských vied Univerzity svätého Štefana v Gödöllő v Maďarsku.

Prvý semester strávili všetci v Nitre, druhý vo Varšave, tretí v Prahe a záverečný v Gödöllő. Ako informovala prodekanka Fakulty ekonomiky a manažmentu v Nitre Irena Felixová, štátne skúšky absolvovali na materských školách a po ich zavŕšení nasledovali dve promócie – v Gödöllő a druhá doma. Okrem diplomu dostali aj certifikát o absolvovaní medzinárodného štúdia, podpísaný dekanmi štyroch univerzít. Medzinárodné V4 štúdium realizuje Slovenská poľnohospodárska univerzita od akademického roka 2008/2009 v rámci študijného programu Ekonomika podniku na 2. stupni štúdia. Študenti získavajú motivačné štipendium.

Od akademického roka 2010/2011 bude mať V4 štúdium na Fakulte ekonomiky a manažmentu inovovaný obsah i priebeh. Študenti sa budú učiť v Nitre kombinovane v slovenskom a v anglickom jazyku. V každom semestri sa bude výučba jedného predmetu realizovať formou intenzívneho dvoj až trojtýždňového kurzu v anglickom jazyku na jednej z partnerských univerzít.

Zdroj: (SITA, mp;bl),201007230122