Ministerstvo zdravotníctva SR spustilo minulý týždeň očkovanie 4. posilňujúcou dávkou vakcíny proti ochoreniu Covid-19 pre všetkých záujemcov, ktorí sú starší ako 50 rokov.

Vakcinačné centrum Fakultnej nemocnice Nitra očkuje od decembra 2020 bez prestávky a je k dispozícii aj počas letných mesiacov pre registrovaných, ale aj neregistrovaných klientov. Za posledný týždeň evidujeme zvýšený záujem o očkovanie. Oproti minulému týždňu sa počet prichádzajúcich záujemcov o očkovanie zdvojnásobil.

Zaočkovať sa vo vakcinačnom centre Fakultnej nemocnice Nitra je možné počas dvoch dní, v utorky dospelí klienti, v stredy deti vo veku od 5 do 17 rokov, vrátane dospelých klientov, v čase od 07,30 do 14,30 hod.. Očkujeme vakcínou Comirnaty od spoločnosti Pfizer–BioNTech. Všetky potrebné tlačivá sú dostupné aj na www.fnnitra.sk

Registrácia na očkovanie je možná, ako zvyčajne, prostredníctvom stránky www.korona.gov.sk. Záujemcovia môžu využiť aj vo vakcinačnom centre FN Nitra možnosť očkovania bez registrácie.

Očkovanie je najúčinnejšou ochranou pred ťažkým priebehom ochorenia a následnou hospitalizáciou či úmrtím.