Do Fakultnej nemocnice v Nitre dorazil triážny stan. Stan bude primárne slúžiť pre COVID-19 pacientov, v prípade, ak by nápor prichádzajúcich pacientov kapacitne nezvládali COVIDové pracoviská FN Nitra.

"S prichádzajúcou vlnou pandémie sprevádzanou variantom Omikron Fakultná nemocnica Nitra pristúpila k viacerým opatreniam. Rozdelili sme logisticko-strategické úseky na tretiny, aby sme zamedzili masívnemu výpadku zamestnancov. Predzásobili sme sklad potravín, sklad špeciálneho zdravotníckeho materiálu, posilnili sme testovanie obyvateľstva, nielen PCR, ale aj antigénovým testovaním na svoje maximum. Z tohto dôvodu sme pristúpili k presťahovaniu Mobilného odberového miesta Fakultnej nemocnice Nitra. To bude od 29. januára 2022 presťahované zo Špitálskej na Rázusovú ulicu, na mieste dočasnej pristávacej plochy pre vrtuľníky. K dispozícii bude 5 testovacích miest, (4 AG, 1 PCR). Antigénové testovanie pre akútnych pacientov prichádzajúcich do FN Nitra bude bezplatné, informovala médiá hovorkyňa FN Nitra Tatiana Kubincová.

Testovacie miesta sú k dispozícii cez týždeň od 6 do 14:00 hod. (posledný odber 13:30) a cez víkend od 8 do 12:00 hod. (posledný odber 11:30), triážne testovacie miesto pred urgentom (Liečebný pavilón FN Nitra) je k dispozícii 24/7. Informácie o počte čakajúcich v rade nájdete na nitralive.sk/covidtesty

Aktuálne je vo FN Nitra hospitalizovaných 43 COVID-19 pozitívnych pacientov, z toho počtu sú traja ventilovaní.



Zdroj: Nitralive.sk, FN Nitra