Poslanci Mestského zastupiteľstva v Nitre schválili začiatkom februára 2021 prenájom sály a ďalších priestorov objekte Kino Lipa. Záujem prejavila spoločnosť Produkčná Jednotka, s.r.o., ktorá do roku prevádzkovala priestor "Nájomná jednotka 210" v ZOC Max Nitra.

Kinosála má výmeru 391,48 m2 + nebytové priestory o výmere 151,16 m2. Spoločnosť má záujem o prenájom kinosály vrátane premietarne, šatne a predajne lístkov. V Lipe majú záujem organizovať rôzne kultúrne podujatia: koncerty, divadlo, galéria, vernisáže, besedy, prednášky a premietanie.

V ďalšej fáze majú záujem o rozšírenie priestorov a to konkrétne o foyer, galériu, menšiu sálu a námestie.

Ako môžete vidieť nižšie na fotografiách, ktoré sme urobili počas návštevy v roku 2013, priestory sú značne poškodené. Žiadateľ predbežne odhaduje náklady na sfunkčnenie kinosály na 150-tisíc eur. V cene je zahrnutá rekonštrukcia sály vrátane vzduchotechniky, elektroinštalácie osvetlenia, obloženia sály, oprava sedadiel, podlahy, výmena dverí, ozvučenie, ďalšia technika, vybavenie šatní, poklade.

Prenájom je na 15 rokov s možnosťou predĺženia o 5 rokov.

Mesto chcelo Kino Lipa predať už pred rokmi, evidovalo ho ako dubiózny majetok. Záujem o kúpu malo napríklad Tesco a Nitrazdroj. Budova bola postavená v roku 1978, kino prestalo premietať v roku 2006.

Fotogalériu z návštevy kina v roku 2013 nájdete V TOMTO ČLÁNKU.

Kino Lipa, Nitra Kino Lipa, Nitra Kino Lipa, Nitra



Zdroj: Nitralive.sk, foto Nitralive.sk, materiál na zasadnutie MZ v Nitre - www.nitra.sk