Ďalšie kolo plošného testovania v Nitre nebude, mesto Nitra však plánuje pripraviť dostatok odberných miest pre tých, ktorí o testovanie budete mať záujem. "Či už kvôli tomu, že budete chcieť vedieť, ako ste na tom zdravotne alebo budete potrebovať test do zamestnania v červenom okrese. Otestovať sa budete môcť klasicky v piatok, sobotu a v nedeľu. O presnom počte miest a ich rozmiestnení bude mesto informovať neskôr." Tieto informácie zverejnil primátor Nitry Marek Hattas na svojej FB stránke.

"Zároveň pracujeme na tom, aby bol v Nitre dostatočný počet Mobilných odberných miest (MOM), kde sa budete môcť otestovať počas celého týždňa, aby sme nemuseli testovať nárazovo po víkendoch. Tri víkendy trvajúce plošné testovanie v našom meste a okrese Nitra zabralo. Percento pozitívnych sa nám priamo v meste podarilo dostať z 2,13% v prvom víkende, cez 1,02% v druhom až na aktuálnych 0,77%. Ďakujem všetkým, ktorí pomohli a pomáhajú!", uvádza ďalej primátor.

Podľa výsledku celoplošného testovania (skríningu), ktoré prebiehalo od 18. do 26. januára, sa rozhodne o rozdelení okresov na lepšie a horšie. Nitra sa nachádza v lepšej polovici, má 1,1% podľa mapy, ktorú zverejnilo Ministerstvo zdravotníctva SR. Do tejto hodnoty sa teda započítali všetky testy od 18. do 26.1. vrátane 3. kola plošného testovania v okrese Nitra.

Skríning - výsledky