Aktualizované 16.1.2021

Výsledky testovanienájdete v tomto článku


Aktualizované 14.1.2021

Dnes ráno o 8:30 hod. sa začalo druhé kolo testovania zamestnancov automobilky Jaguar Land Rover Slovakia a jej dodávateľov. Celkovo je pripravených 5000 antigénových testov.

Testovacie miesta sa dnes zatvoria o siedmej večer. Zajtra sa bude opäť pokračovať až do pol jedenástej večer. Prevádzka závodu naďalej prebieha za prísnych protipandemických opatrení. Od pondelka je vykonávaná kontrola negatívnych výsledkov testov pri vstupe do závodu a oddnes sa začala testovať aj aplikácia TrustOne.

Pri príprave a realizácii testovania je automobilka v úzkom kontakte s primátorom Marekom Hattasom, krízovým štábom okresného úradu, regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Nitre, ako aj s asistentom predsedu vlády. Spoločným postupom všetci sa snažia prispieť k zlepšeniu situácie.


Pôvodný článok z dňa 7.1.2021

Stanovisko k testovaniu nám poskytla Miroslava Remenárová, manažérka pre firemné záležitosti, Jaguar Land Rover Slovakia.

„Dnes ráno začal v rámci posilnenia protipandemických opatrení platných v nitrianskom okrese Jaguar Land Rover hromadne testovať svojich zamestnancov a dodávateľov antigénovými testami. Zabezpečili sme si ich ešte pred vianočnými sviatkami, keď sme pozorne sledovali vývoj pandemickej situácie. Prvé kolo testovania sme uskutočnili už 28. decembra, dnes a zajtra testujeme počas oboch dní a kapacitne sme pripravení pokryť 5 500 odberov. V závode sa celkovo nachádza 5 odberných miest, ktoré sú umiestené v jednotlivých prevádzkach. Testovanie sa začalo dnes od 7.00 hod. a potrvá do piatku, pričom jednotlivé odberné miesta budú fungovať do večerných hodín, posledné ukončí svoju prevádzku o 22.00 hod. Testovanie od rána prebiehalo plynulo, podľa časového plánu, ktorý zabezpečuje, aby sa pracovníci z každej prevádzky mohli dať otestovať.

Testy vykonávajú oprávnení pracovníci zdravotnej služby Falck. Automobilka poskytovala možnosť individuálneho testovania už aj počas uplynulých mesiacov. V závode už od jari minulého roku platia prísne opatrenia na prevenciu šírenia pandémia, v rámci ktorých platí aj práca z domu pre tie pozície, kde je to možné.

Počas týchto dní sme v úzkom kontakte s asistentom predsedu vlády SR, s primátorom Nitry a orgánmi na ochranu zdravia, ako aj s ozbrojenými zložkami. Všetci vynakladáme spoločné úsilie, aby aktuálne opatrenia prispeli k ochrane zdravia obyvateľov. Vnímame ako veľký prínos pre nitriansky okres, že vláda podporila takýto koordinovaný prístup a umožnila nám ako najväčšiemu zamestnávateľovi v Nitre začať s testovaním už dnes.“

Na nasledujúcich záberoch je aj Russell Leslie, prevádzkový riaditeľ závodu, ktorý išiel na odber spoločne s prvými zamestnancami.

Jaguar Land Rover od rána testuje svojich zamestnancov Jaguar Land Rover od rána testuje svojich zamestnancov



Zdroj: Nitralive.sk