Aktualizácia: 26. október o 9:37 hod.

Doplnené fotografie z demontáže nápisu.

Demontáž nápisu Agrokomplex v Nitre. Demontáž nápisu Agrokomplex v Nitre. Demontáž nápisu Agrokomplex v Nitre. Demontáž nápisu Agrokomplex v Nitre. Demontáž nápisu Agrokomplex v Nitre.


Nápis AGROKOMPLEX je neodlúčiteľnou súčasťou Nitry, nachádza sa na Triede Andreja Hlinku pri križovatke s Akademickou ulicou.

Na sociálnej sieti Facebook v skupine Chrenová dnes prebieha diskusia o údajnom odstránení nápisu. Okolo nápisu je vidno odkopanú zeminu.

Na príspevok zareagoval primátor mesta Marek Hattas: "Nápis Agrokomplex sa rozhodol demontovať nový riaditeľ po tom, čo sa nedohodol s majiteľmi pozemku pod týmto nápisom, pričom jeden z vlastníkov požadoval dokonca okamžité odstránenie. S riaditeľom sme riešili naposledy aj jeho nové umiestnenie. Jeden z variantov bolo jeho umiestnenie pred hlavným vstupom alebo v areáli, zatiaľ som nedostal oficiálnu informáciu, kde nápis skončí. Nieje teda pravda, že by mesto vydalo rozhodnutie na jeho odstránenie a pevne verím, že nápis dostane miesto, ktoré si zaslúži."

Nápis bude určite na jeho doterajšom mieste chýbať, veríme, že si nájde vhodné miesto a nezmizne z očí verejnosti.