Nitrianske kúpalisko na Sihoti otvorí sezónu v sobotu 4. júla 2020.


Otváracia doba od 10:00 do 19:30 hod, v pondelok od 12:00 hod.

Občerstvenie zatiaľ v dvoch stánkoch, vo výstavbe je nová gastrozóna, ktorá bude v prevádzke od polovice júla.

Kúpalisko na Sihoti v Nitre Kúpalisko na Sihoti v Nitre Kúpalisko na Sihoti v Nitre


Čo je nové na kúpalisku?

Aktuálne sa pracuje na novej gastrozóne - staré už nevyhovujúce stánky nahradili 3 nové, každý zložený z 2 kontajnerov (viď titulná foto - zhotovená 25.6.2020). V gastrozóne je celkovo päť prevádzok. Dvaja prevádzkovatelia ostávajú vo svojich stánkoch, budú si však musieť upraviť vzhľad stánkov, aby ladili s celou zónou. Zvyšných troch mesto vysúťažilo - výsledok nateraz odmietlo zverejniť.

Či budú stánky funkčné od prvého dňa zatiaľ nie je známe, ako vidno na fotografii, gastrozóna je stále vo výstavbe, stánky si budú musieť nájomníci šte zariadiť a potrebné je ešte povolenie od hygieny.

Okrem stánkov však mesto plánuje skrášliť a spríjemniť aj zvyšok tejto zóny.. Naprojektovaná je tu piesková oddychová pláž s moderným mobiliárom a drevenými terasami. Okrem toho tu pribudnú sedenia, kde si návštevníci môžu skonzumovať zakúpené jedlo, tienenie, mobilné prezliekárne a toalety. Gastrozóna aj s mobiliárom vyšla mesto Nitra na 150-tisíc eur.


Teplotu v detskom bazéne zvýšia

Po kritike rodičov malých detí dalo mesto prísľub, že voda v detskom bazéne bude teplejšia. Zabezpečí to výhrevné čerpadlo, ktoré nastaví vodu na 28 stupňov. Meniť sa tiež majú aj bazénové filtre.


Je akvapark stále aktuálny?

„Usúdili sme, že nebudeme snívať o celoročných akvaparkoch, pretože Nitra nemá termálnu vodu, a bez nej by takéto riešenie bolo veľmi finančne náročné. Zameriame sa radšej na to, aby sme mali moderné letné kúpalisko,“ povedal viceprimátor Balko.


Dlhšia sezóna, pribudne kaviareň

„Chceme sa pohrať s časťou vstupu – uvažujeme tu nad alternatívou celoročnej kaviarne s výhľadom na hrad, čím by sa predĺžila sezónnosť kúpaliska aj mimo kúpacej sezóny. S tým súvisí aj systém výmenných pohárov na celom kúpalisku, ktorý plánujeme zaviesť a ktorý nemôže byť v réžii len samotných predajcov. Pri tomto systéme musí byť zabezpečené hygienicky korektné umývanie použitých pohárov, čo sa nedá v gastrokontajneroch a práve pri kaviarni by mohol byť priestor na ich umývanie,“ povedal Daniel Balko. Mesto tiež chce postupne vyriešiť aj sprchy a šatne.


KÚPALISKO V ROKU 2019

celkové náklady na kúpalisko: 266 584,20 €
energie: 75 445,92 €
mzdy: 70 247,14 €
celkové príjmy: 173 953,42 €
príjmy z prenájmov: 9 929,90 €
príjmy zo vstupného: 164 023,52 €
celkové investície: 98 400 €


Gastrozóna vo výstavbe - foto z 1.7.2020

Gastrozóna - výstavba na kúpalisku na Sihoti v Nitre Gastrozóna - výstavba na kúpalisku na Sihoti v Nitre Gastrozóna - výstavba na kúpalisku na Sihoti v Nitre Gastrozóna - výstavba na kúpalisku na Sihoti v Nitre


Gastrozóna vo výstavbe - foto z 25.6.2020

Gastrozóna - výstavba na kúpalisku na Sihoti v Nitre



Zdroj: Nitralive.sk, Mesto Nitra